primele investiții din 2020 la șelimbăr - stradă importantă modernizată și o stație nouă de pompare

Consilierii locali șelimbăreni au aprobat în ultima ședință de Consiliu Local Șelimbăr două investiții noi: modernizarea prelungirii străzii 1 Decembrie și construirea unei noi stații de pompare.

”Vom continua investițiile în localitate, bugetul este concentrat și în acest an pe refacerea infrastructurii de transport”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Pentru stația de pompare ”Podul de fier” au fost alocate 2,62 de milioane de lei, iar lucrarea este importantă pentru ca rețelele de apă-canal ale localității să funcționeze la parametri optimi, iar lucrarea ar trebui să se încheie în prima jumătate a acestui an.

Pentru modernizarea prelungirii străzii 1 Decembrie au fost alocate 898 mii lei. Lungimea totală a drumului este de 196 de metri. ”Infrastructura actuală a străzii este cu îmbrăcăminte semipermanentă care generează praf atunci când este folosită. Starea tehnică a drumului nu corespunde exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță și confort a traficului rutier și nici celor de mediu (generează praf și noroi, favorizează producerea zgomotului și a poluării cu noxe emanate de autovehicule din cauza accelerărilor și frânelor repetate și frecvente, favorizează poluarea apelor subterane și de suprafață)”, se arată în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre.

Ultima oră

Comentariul meu