video coronavirus - spitalul din sibiu a crescut de 5 ori în ultimele două zile, numărul paturilor pentru posibilii pacienţi suspecţi
foto: arhivă

Orice cetăţean adult, cu suspciune de Coronavirus, care se află în judeţul Sibiu, este transportat cu ambulanţa SMURD, la Secţia Infecţioase, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, potrivit autorităţilor sanitare. Dacă luni, spitalul sibian a anunţat că are două paturi pentru eventuale cazuri de suspiciune de coronavirus, miercuri spune că are zece paturi în cinci saloane, de fapt tot subsolul Secţiei Infecţioase din Sibiu.

Miercuri. Spitalul Judeţean Sibiu are pregătite 10 paturi pentru orice om care ar putea fi suspect de coronavirus

“În momentul de faţă noi avem amenajat la demisolul Secţiei de Infecţioase, cinci saloane cu două paturi, deci sunt zece paturi disponibile, care nu sunt toate goale în momentul de faţă, dar, o rezervă de două paturi este permanent ţinută liberă. În cazul în care suntem informaţi că sunt mai multe cazuri, eliberăm acele rezerve, pacienţii care nu sunt gravi îi transferăm la Secţia de Dermatologie, unde am eliberat tot parterul şi pe secţia Medicală I şi Medicală II”, a declarat miercuri, la o conferinţă de presă, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea.

Luni. Spitalul Judeţean Sibiu avea pregătite 2 paturi pentru cei suspecţi de coronavirus. Un pat era ocupat de italianul care a venit cu avionul din Veneţia

“”În cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase există un spaţiu special amenajat pentru izolarea pacienţilor în caz de suspiciune de coronavirus. În cadrul acestui spaţiu sunt disponibile două paturi iar numărul acestora se poate extinde dacă este necesar”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriţă.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu