gripa și virozele strică bucuria elevilor sibieni - fără excursii și deplasări în străinătate
Foto: AFP

La Sibiu, deciziile privind programul din Săptămâna Altfel, vor fi luate de cadrele didactice și de directori. Ministerul Educației a trimis o adresă către inspectoratele școlare din țară, prin care recomandă limitarea sau chiar anularea activităților care implică plecări în străinătate sau organizarea de manifestări colective, precum serbările, simpozioanele, conferințele sau excursiile.

Săptămâna viitoare, sunt programate activități la Școala Gimnazială Nr. 21, din municipiul Sibiu și la școli din Mediaș, Copșa Mică, Ludoș, Valea Viilor, Bârghiș, Rîul Sadului și Orlat.

„În această săptămână nu avem programat în nicio unitate școlară programul „Școala Altfel” în județ, dar vom avea săptămâna viitoare. Recomandările se referă la limitarea activităților. Pentru cei care pleacă în excursii în țară sau au alte activități colective, decizia este a cadrelor didactice și a directorilor”, precizează inspectorul Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Vizita unor elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr în Italia, a ridicat semne de întrebare zilele acestea printre părinți și profesori. Elevii, însoțiți de cadre didactice, au plecat vineri într-o vizită în apropiere de Roma, în cadrului Programului Erasmus.

„Directorii de școli și însoțitorii de grup, trebuie să ia decizii în funcție de starea de sănătate a copiilor și să țină cont de normele de igienă, în cazul copiilor care au programate deplasări în străinătate, mai ales în zonele de risc. Părinții și cadrele didactice care vor veni din Italia, trebuie să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății, să completeze cu maximă seriozitate chestionarul din aeroport sau să anunțe dacă vin din zone afectate de acest virus”, spune inspectorul Constantin Dincă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, nu va fi nevoie să intre în carantină când se întorc, deoarece nu au trecut prin regiunile afectate de Coronavirus. Aceștia se pot întoarce liniștiți la școală, fără să reprezinte vreun pericol pentru colegii lor sau pentru cei cu care vor intra în contact.

„Nu e nevoie să intre în carantină și nici să se izoleze voluntar la domiciliu. Nu reprezintă nici un pericol cu cei care intră în contact pentru că nu se află într-o zonă de focar”, ne-a asigurat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Școlile ai căror elevi au deja aprobări pentru deplasările în străinătate, trebuie să informeze Inspectoratul Școlar Sibiu, iar aceștia vor transmite informațiile Direcției de Sănătate Publică.

Ultima oră

Comentariul meu