măsuri speciale pe aeroportul din sibiu - flux de procesare alternativ pentru călătorii care pot veni din zonele afectate de coronavirus
Sursa: Air24

DSP și-a trimis reprezentanți la Aeroportul Internațional din Sibiu începând de astăzi. De asemenea, conducerea aeroportului a stabilit crearea unui flux de procesare alternativ pentru situația în care, din motive operaționale sau meteorologice, zboruri de pe alte aeroporturi din România, dinspre zonele afectate din Italia, ar fi redirecționate către aeroportul din Sibiu.

Echipa DSP Sibiu va interveni în cazul în care un pasager prezintă simptme sau de suspicine de îmbolnăvire.

“În conformitate cu cele dispuse la nivel național și local referitoare la obligativitatea prezenței reprezentanților DSP în incinta aeroporturilor, precizăm faptul că,  Aeroportul Internațional Sibiu a transmis către DSP Sibiu orarul zborurilor programate. Primul zbor programat pentru sosire în cursul zilei de astăzi este la ora 11:35 de la Nurnberg. Este prezentă o echipă a DSP Sibiu”, a transmis Alexandra Păcurar, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

La Sibiu nu există culoare de procesare a pasagerilor care sosesc la aeroport prin zboruri de conexiune din zonele afectate dar s-a stabilit crearea unui flux de procesare alterntiv.

“Aeroportul Internațional Sibiu nu deservește în mod direct curse aeriene dinspre zonele afectate. În cadrul ședinței Comitetul de Securitate din cadrul aeroportului sibian s-a stabilit crearea unui flux de procesare alterntiv pentru situația în care, din motive operaționale sau meteorologice, zboruri de pe alte aeroporturi din România, dinspre zonele afectate din Italia, ar fi redirecționate către Aeroportul Internațional Sibiu. În ceea ce privește procesarea pasagerilor care călătoresc dinspre zonele afectate prin zboruri de conexiune – Munchen sau Viena – conform protocolului și măsurilor de prevenție, la punctul de trecere a frontierei aceștia sunt intervievați, respectiv sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 14 zile. Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor reprezintă o măsură de monitorizare și identificare a persoanelor care călătoresc în interiorul țării dinspre zonele afectate în cazul în care aceștia prezintă și simptomatologia specifică în următoarele 14 zile”, a mai precizat Alexandra Păcurar.

Un cetățean italian de 30 de ani, care a venit luni dupa amiază de la Veneția la Sibiu, prin Viena, a fost transportat la spitalul județean din Sibiu în condiții de maximă siguranță. Bărbatul se simțea rău și avea febră, primul motiv de îngrijorare în cazul persoanelor care vin zilele acestea din țările în care virusul a fost confirmat. Imediat a fost solicitată intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Sibiu într-o capsulă specială, destinată transportului bolnavilor suspectați de îmbolnăvire cu coronavirus. Transportul s-a facut în condiții de siguranță, cu o autospecială de transport victime multiple. Barbatul se afla în secția de boli infecțioase și așteaptă rezultatele analizelor.

Citește și: Italianul internat la Sibiu află marți dacă are coronavirus – Care este starea lui actuală

Ultima oră

Comentariul meu