italianul internat la sibiu află marți dacă are coronavirus – care este starea lui actuală

Cetățeanul italian care a venit luni după amiază de la Veneția și a fost internat la spitalul județean din Sibiu în condiții de maximă siguranță, este stabil. Bărbatul a fost adus la spital cu febră, unul dintre simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus. Medicii i-au recoltat probe biologice și le-au trimis la Timișoara pentru analize amănunțite.

Italianul, în vârstă de 30 de ani, ar urma să afle astăzi dacă are coronavirus.

“Bărbatul este în momentul de față asimptomatic, stabil, cu o evoluție favorabilă față de starea din momentul  în care a fost adus în cadrul Secției Boli Infecțioase. Bărbatului i se efectuează testele uzuale de gripă și este atent monitorizat în cadrul secției, unde se află sub izolare. Probele pentru efectuarea analizelor specifice au fost transmise la Spitalul Clinic din Timișoara și se așteaptă transmiterea rezultatelor”, informează Decebal Todăriță, purtătorul de  cuvânt al SCJU Sibiu.

Italianul a venit de la Veneția la Sibiu prin Viena și a aterizat luni, la ora 15:12 cu o cursă a companiei Austrian Airlines. La intrarea pe Aeroportul Internațional din Sibiu, acesta a anunțat că vine din Italia. Bărbatul se simțea rău și avea febră, primul motiv de îngrijorare în cazul persoanelor care vin zilele acestea din țările în care virusul a fost confirmat.

Imediat, a fost solicitată intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, într-o capsulă specială, destinată transportului bolnavilor suspectați de îmbolnăvire cu coronavirus. Transportul s-a facut în condiții de siguranță cu o autospecială de transport victime multiple. Bărbatul se află în secția de boli infecțioase. Medicii și asistenții medicali care îl îngrijesc, poartă echipament special complet și își pun pe față măști cu trei filtre.

“Avem în dotare 20 de astfel de echipamente complete, pe care medicii și personalul medical le pot folosi în caz de nevoie. Pacientul este la demisol, izolat și se intră la el numai cu echipament de protecție”, a precizat managerul spitalului județean, Cornel Benchea.

În funcție de rezultatele analizelor, medicii vor decide daca îl trimit la Cluj sau la București, unde sunt trimiși pacienții cu coronavirus.

Ultima oră

Comentariul meu