CORONAVIRUS: Peste o mie de turiști blocați într-un hotel din Tenerife - Video

Peste o mie de turiști sunt închiși într-un hotel de patru stele din Tenerife, după depistarea unui caz de coronavirus printre oaspeți. Un medic italian din regiunea Lombardia, aflat în vacanță în Tenerife, Insulele Canare, Spania a fost găsit pozitiv de coronavirus în partea de sud a insulei, unde se află zona turistică. Este al treilea caz de coronavirus în Spania. Ministerul Sănătății al Guvernului Insulelor Canare a activat protocolul corespunzător, hotelul în care era cazat turistul italian cu soția lui fiind pus în carantină.

CORONAVIRUS: Peste o mie de turiști blocați într-un hotel din Tenerife - Video
foto: eldia.es
CORONAVIRUS: Peste o mie de turiști blocați într-un hotel din Tenerife - Video
Foto: Diario de Avisos

Este planificat ca pe parcursul acestei zile de marți un al doilea test să fie efectuată la Centrul Național de Microbiologie din Madrid, așa cum o cere protocolul stabilit de guvernul spaniol, care se reunește tot marți într-o ședință de evaluare a situației noi apărute.

La primele ore ale dimineții de marți, autoritățile au început să pună în carantină cei peste o mie de turiști cazați la hotelul H10 Costa Adeje Palace, unde medicul italian era cazat cu soția sa de o săptămână, relatează Diario de Avisos. Turiștii rămân în carantină sub paza poliției până la rezultatele testelor ce se efectuază.

În acest moment, în conformitate cu protocolul, pacientul infectat este internat în spitalul Nuestra Señora de CandelariaDe asemenea, două rude ale turistului au rămas sub observație în același centru de sănătate, dar au fost rezultat negativ la testul de coronavirus, relatează Efe.

YouTube video

Medicul italian din Lombardia s-a prezentat voluntar la un spital din Playa de Las Americas și a cerut să fie testat pentru că avea febră. Nu credea să fi fost în contact cu un posibil caz de coronavirus. Epidemia din Lombardia a izbucnit după de acesta a ajuns în Tenerife. Cei peste o mie de turiși cazați în Hotelul H10 Costa Adeje Pacae au fost informați să nu iasă din camere și sunt evaluați pe rând fiecare. 

Este al treilea caz de coronavirus în Spania, în toate situațiile fiind vorba de turiști. La începutul lunii februarie un turist german a fost depistat pozitiv de coronavirus pe o altă insulă din Canare, La Gomera, urmat de un caz în Mallorca.

 

Ultima oră

Comentariul meu