virozele și gripa încă ne dau bătăi de cap - câți copii sunt afectați la sibiu

Gripa și virozele îi afectează mai ales pe copii. În ultimele două luni, mii de copii din tot județul au lipsit de la școală din cauză că au fost bolnavi.

„În urma centralizării pe care ISJ Sibiu a realizat-o luni, 24.02.2020, la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu, în rândul elevilor, se înregistrează 128 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, și 2075 de cazuri de viroză. Nu există unități de învățământ sau clase/grupe care, astăzi, să aibă cursurile suspendate”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Medicii ne recomandă să ținem cont de câteva sfaturi importante. Odihna contează într-o foarte mare măsură, deoarece imunitatea unui copil obosit scade considerabil. Camera în care acesta doarme, se aeriseste des, de cel puțin 3 ori pe zi.

Copiii trebuie să stea acasă, să se odihnească şi să se recupereze cât sunt bolnavi. Nu se merge la creşă, grădiniţă, şcoală – atât pentru propria protecţie, deoarece poate contacta şi alte virusuri sau bacterii, dar şi pentru a evita infectarea colegilor şi a cadrelor didactice.

Spălarea temeinică pe mâini, cât mai des, cu apă şi săpun, evitarea tusei şi a strănutului în direcţia altor persoane sunt esențiale. Este recomandată folosirea măştilor medicale la debutul răcelii şi al virozelor respiratorii, când pericolul de infectare este crescut, dar şi copilul bolnav poate prelua virusuri sau bacterii de la cei din jur.

Şi când sunt răciţi, copiii au nevoie de aer curat, de natură, de o plimbare prin parc. Dar nu este indicat să-i ducem în locuri închise, foarte aglomerate. Temperatura ambientală trebuie să fie plăcută și e important să nu supraîncălzim copilul sau camera și să-l îmbrăcăm astfel încât să se simtă lejer şi să nu transpire.

Ultima oră

Comentariul meu