povestea italianului internat în spitalul din sibiu de frica coronavirusului - detalii noi despre caz

Un tânăr italian, de 30 de ani, a sosit luni, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, cu avionul care a venit de la Viena, la ora 15.12. La sosirea la Sibiu, pe aeroport, italianul a spus că simte că are febră şi a declarat într-un formular pus la dispoziţia pasagerilor, că el de fapt a ajuns la Viena, de la Veneţia (Italia). Potrivit regulilor transmise la Ministerul Sănătăţii, cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au sunat imediat la Bucureşti, de unde li s-a spus, că pentru siguranţă, să fie transferat la spital şi izolat italianul cu febră, venit din Italia, prin Austria.

A plecat din Veneţia (Italia) la Viena (Austria) de unde a sosit la Sibiu

Italianul cu febră care acum este internat în Secţia Clinică Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a plecat de la Veneţia (Italia), oraş care nu este în carantină din cauza coronavirusului, la Viena (Austria), de unde, cu o cursă a companiei Austrian, a aterizat la ora 15.12 pe aeroportul din Sibiu. În avion, italianul nu s-a plâns că îi este rău. La Sibiu, potrivit noilor reguli, el a declarat pe un formular al DSP Sibiu, că vine de fapt din Italia şi că simte că are febră. Asistentul medical de la aeroportul din Sibiu, i-a măsura temperatura şi a constatat că are 37,2. Astfel, a fost sunat DSP Sibiu, care a sunat la rândul lui, la Bucureşti şi aşa s-a decis, pentru precauţie, să fie transportat cu o ambulanţă SMURD; cu o targă izolată, de către angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), purtând combinezoane speciale, la Infecţioase la spitalul din Sibiu.

Şeful ISU Sibiu: Pasagerii din avionul în care era cetăţeanul italian nu sunt în carantină

Contactat de Ora de Sibiu, şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, a declarat că nu au fost duşi în carantină pasagerii care au fost în avion, cu cetăţeanul italian, transportat la Spitalul Judeţean.

Italianul este în spital, izolat. I s-au recoltat probe care se trimit la Timişoara, unde laboratorul poate spune de ce boală suferă

După ce a fost dus la Infecţioase, la Spitalul Judeţean Sibiu, acolo personalul medical, cu costume speciale, ca şi cei de la ISU, l-au preluat pe italian, care se află într-un salon, singur, izolat de restul pacienţilor. La spitalul din Sibiu i se monitorizează starea de sănătate, i s-au recoltat probe şi i se dă un tratament în funcţie de ce simptome are. Directorul medical al spitalului, dr. Florin Grosu, declară că italianul „este bine” şi că nu este într-o stare gravă acum, este conştient, comunică cu personalul medical. Deocamdată, singura problemă identificată medical este febra de 37,2. Italianului i s-au recoltat probe, care nu sunt analizate doar la Sibiu, ci sunt trimise de către DSP Sibiu, la Timişoara, unde este un laborator cu o dotare care nu există la Sibiu, şi unde se poate spune sigur dacă suferă de o boală şi care este aceasta.

Pacientul italian rămâne internat în spitalu din Sibiu până se lămureşte cu probe de laborator ce are

În această noapte, pacientul italian rămâne internat la Sibiu, la Infecţioase. Marţi, medicii speră să aibă rezultatele de la Timişoara şi în urma tratamentului care îi este dat, evoluţia să fie pozitivă. Dacă cumva se dovedeşte că acest pacient este suspect de coronavirus, el va fi dus din Sibiu, fie la Bucureşti, fie la Cluj, în spitale specializate care tratează infecţiile şi care au condiţii mai bune de tratament. „Pacientul se află izolat preventiv în condiții de siguranță la Secția Boli Infecțioase a Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Se află sub observație și monitorizare în această noapte”, a anunţat luni seara, ISU Sibiu.

Citeşte şi: https://www.oradesibiu.ro/2020/02/24/alerta-la-sibiu-barbat-venit-din-italia-dus-in-conditii-speciale-la-spital/

Ultima oră

Comentariul meu