numărul de decese provocate de coronavirus urcă la cinci în italia - bursele scad

Două noi decese au fost anunțate azi în Italia din cauza coronavirus-ului, ceea ce ridică la cinci numărul de victime, în această țară în care trăiesc peste un milion de români și unde există deja 219 de infectați răspândiți în cinci regiuni – Lombardia, Veneto, Piemont, Emilia Romagna și Lazio. Ultimele două decese sunt un bărbat de 88 de ani din Caselle Landi și un alt bărbat de 84 de ani internat la spitalul Juan XXII din Bergamo.

Scrisoarea publică a unei sibience stabilită în Italia – ”Suntem în mijlocul unei regiuni unde a explodat coronavirusul”

Răspândirea bolii în Italia a dus la suspendarea cursurilor la toate nivelurile educaționale din nord. Guvernul italian a luat măsuri fără precedent pentru a încerca să oprească boala, cum ar fi interzicerea intrării sau ieșirii din zonele focarelor de contagiune sau suspendare a activităților.

Virusul Covid 19 – O lună de carantină în Wuhan: Ce se știe pînă acum despre virus

Principalele burse europene au deschis săptămâna în jos cu scăderi peste 2% in timpă ce la bursa din Milano, scăderea a fost de 4 la sută. Între timp, autoritățile chineze au raportat 150 de noi decese (aproximativ 2.600 în total) și au interzis „complet” și imediat comerțul și consumul de animale sălbatice. Coreea de Sud a confirmat două noi victime și încă 161 de cazuri de contagiune, ceea ce a adus numărul la șapte morți și 833 de afectați în țara asiatică. În Iran, numărul de morți a ajuns la 12.

Ultima oră

Comentariul meu