italia caută pacientul zero care a răspândit virusul - s-a anunțat al șaselea deces

Luni au avut loc trei decese în Italia din cauza coronavirusului în timp ce se intensifica căutarea pacientului care ar putea sursa principală de răspândire. Ultimul deces care ridică numărul vitcimelor mortale la șase este o  femeie în vârstă tratată de cancer, potrivit agenției de știri ANSA, citată de presa internațională. Decesul a avut loc la Brescia, în regiunea Lombardiei. Pacientul, care fusese internat duminică, a prezentat de la început o stare clinică foarte complicată.

După ce autoritățile italiene au exclus ceea ce se credea a fi „pacientul 0”, un om de afaceri care s-a întors recent din China și a fost în contact cu „pacientul 1”, căutarea originii coronavirusului în Italia a fost o prioritate pentru Guvernul italian.

După câteva zile fără indicii, Italia s-ar putea să fi găsit legătura dintre cazurile din Vèneto și Lombardia : un fermier în vârstă de 60 de ani, care frecventa în mod regulat barurile din orașul în care locuia prima victimă mortală.

Epidemia a făcut luni, până la ora 17.00, trei victime. Prima, un bărbat în vârstă de 84 de ani, care locuia la Bergamo, care a fost internat la spitalul Papa Giovanni XXIII și care avea și alte boli grave. Al doilea, un alt bărbat, de 88 de ani, rezident în zona Lodi, iar a treia, o femeie în vârstă tratată de cancer.

În total, există mai mult de 220 de cazuri pozitive cu coronavirus în italia : 172 în Lombardia ; 32, în Veneto ; 17, în Emilia Romagna ; 4, în Piemont și 3 în Lazio , dintre care doar 99 continuă să fie internați la spital. Dintre aceștia, 23 continuă în Unitatea de Terapie Intensivă (UCI). Restul -91- sunt monitorizați din izolare în propriile case și nu au nevoie de atenție medicală specială.

Ultima oră

Comentariul meu