Coronavirus - Stare de urgenţă în Italia; Aeroportul Sibiu cere termo-scanere de la Guvern

Aeroportul Internaţional din Sibiu a cerut Ministerului Transporturilor, două termo-scanere, care ar fi utile în depistarea pasagerilor care au febră. Avioane cu români care se întorc acasă din Italia, ţară unde luni s-a decretat starea de urgenţă, ar putea ateriza la Sibiu, dacă este ceaţă pe aeroporturile din Cluj şi Timişoara, anunţă oficialii aeroportului sibian.

Aeroportul sibian cere terrmo-scanere

„În 10 februarie Ministerul Transporturilor a solicitat Aeroportului Internațional Sibiu necesarul de termo-scanere. Astfel, necesarul estimat este de 2 bucăți care vor fi achiziționate la nivel centralizat”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar.

Români din Italia, ţară cu probleme grave din cauza coronavirusului, ar putea ateriza la Sibiu

„Având în vedere că suntem în sezonul de iarnă şi din experienţa pe care aeroportul o are în acest sezon, e că atunci când apar fenomene de vizibilitate redusă, adică de ceaţă pe aeroporturile din Transilvania, în speţă ar fi vorba de Cluj şi Timişoara, aeroportul din Sibiu este aeroport de rezervă şi ţinând cont de faptul că de pe cele două aeroporturi pe care le-am precizat anterior, există legături cu nordul Italiei, există posibilitatea ca la un moment dat, o aeronavă cu pasageri să aterizeze pe aeroportul nostru”, a explicat directorul Aeroportului Internaţional din Sibiu, Marius Gârdea.

Atenţie dacă călătoriţi în Italia! S-a decretat starea de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus), concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto, potrivit AGERPRES. Potrivit unui comunicat MAE, măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri. „Cetăţenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugaţi să nu se prezinte pe cont propriu la unităţile spitaliceşti, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziţie de către autorităţi astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informaţii în limbile italiană şi engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate”, se arată în comunicatul citat.

Ultima oră

Comentariul meu