cod roşu de vânt în judeţul sibiu - telecabina de la bâlea a fost oprită

Turiştii nu pot urca luni, cu telecabina la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraş, după ce transportul pe cablu a fost oprit, ca o măsură de siguranţă, în condiţiile în care este Cod roşu de vânt în zonă. Meteorologii spun că de dimineaţă, la staţia meteo de la Bâlea Lac s-a înregistrat o viteză de 86 de kilometri pe oră a vântului.

Telecabina de la Bâlea a fost oprită din cauza vântului

Telecabina de la Bâlea a fost oprită luni, din cauza vântului puternic. Asta înseamnă că turiştii nu pot urca la Bâlea Lac, dar nici cabanierii, salvamontiştii, meteorologul de la Bâlea nu pot folosi transportul pe cablu. Traficul pe Transfăgărăşan este oprit între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, din cauza avalanşelor de zăpadă.

Cod roşu de vânt judeţul Sibiu

Zona de munte din 14 judeţe, printre care şi Sibiul, se află până luni la ora 18:00 sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, care va bate la rafale cu peste 140 – 180 km/h, potrivit Administraţie Naţionale Meteorologie. în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140 – 180 km/h

 

Ultima oră

Comentariul meu