foto - raluca turcan le explică sibienilor de ce a crescut euro

Liderul PNL Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan, a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, de ce a crescut euro şi s-a depreciat leul românesc, punând asta pe seama contextului internaţional. Deputata PNL de Sibiu susţine că este vorba despre “o fluctuaţie temporară” care nu a fost cauzată de situaţia ecomomică sau politică din România, în contextul în care avem un guvern demis.

Turcan: “Creşterea euro zilele trecute este o fluctuaţie temporară”

“Creşterea punctuală a euro, zilele trecute este o fluctuaţie temporară, de altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internaţional al fluctuaţiilor de cerere şi ofertă, a avut de suferit şi leul românesc. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi care a apreciat clar, că această scădere a leului din ultimele zile, nu are nicio legătură cu evoluţia economiei româneşti, cu contextul economic al României, ci a fost generat strict de evoluţiile euro în plan regional”, a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă.

Sunt de vină politicienii că s-a scumpit euro?

Întrebată de jurnalitşti dacă nu cumva situaţia politică instabilă din România a dus la creşterea euro, Turcan a răspuns: “Nu este legătură cu situaţia politică instabilă? Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis şi am anunţat alegeri anticipate, leul a avut cea mai bună evoluţie şi atunci s-a simţit semnalul existent în piaţă cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv şi la aşteptarea legată de alegeri anticitate. Aşadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi aşteptarea de alegeri anticipate şi deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional.”

Cel mai slab leu din istorie. Un euro = 4.8 lei (curs Banca Naţională)

“Leul a fost doborât la pământ de euro și de dolarul american. Cursul valutar anunțat de BNR a depășit pentru prima dată pragul psihologic de 4 lei și 80 de bani pentru un euro. Practic, avem cel mai slab leu din istorie, care ne va aduce scumpiri în lanț în săptămânile viitoare”, potrivit stiritvr.ro.

Ultima oră

Comentariul meu