foto sute de oameni din tălmaciu n-au intrat în secolul xxi - promisiunile primarilor, împotmolite în noroi

Trei sute de locuitori din colonia Tălmaciu II se plâng că sunt bătaia de joc a aleșilor locali. Nu au drumuri asfaltate, nu au infrastructură și spun că sunt luați în râs de câte ori merg la Primărie ca să iși ceară drepturile.

Oamenii plătesc taxe și impozite, la fel ca toți ceilalți locuitori ai orașului dar colonia în care trăiesc este departe de a arăta ca o așezare urbană din secolul XXI. Primarii și consilierii locali s-au schimbat, anii au trecut și  nimeni nu i-a băgat în seamă. Oamenii spun că i-au căutat doar când au fost în campanie electorală și apoi și-au văzut liniștiți de drum. În urma lor au rămas doar promisiunile. Copiii din colonie merg la școală și se joacă zi de zi prin bălți și prin noroi.

“Sămânța răului a început cu vinderea către italieni a terenurilor în inima satului și a continuat prin neglijarea totală a acestei comunități, descrisă în PUG ca și beneficiară de locuințe sociale. Și taxele locale când le plătim ce sunt? Mită pentru Primărie și Consiliul local? Atunci nu o să le mai plătim și cerem la județ să fim luați în altă ogradă, unde suntem considerați locuitorii unei localități ce avem nevoie de infrastructură și dezvoltare rurală, nu pentru noi, ci pentru copiii noștri”, a povestit pentru Ora de Sibiu, Mircea Mihăilă, un locuitor din colonie.

Oamenii spun că au făcut numeroase sesizări la Primărie, dar nimeni nu i-a băgat în seamă.

“Vă rog frumos să ne ajutați, oficialii de la Primăria Talmaciu și primarul ne ridiculizează în față. Drumul de acces către casele oamenilor din partea de sus a localității este impracticabil. Am făcut nenumărate sesizări verbale și în scris. Nu se întâmplă nimic. Nu primim nici un răspuns din partea autorităților locale. Primarul a refuzat cererea mea de a fi descris ca sat în PUG.  Încadrarea corecta l-ar fi obligat atunci să corecteze toate deficiențele”, a mai spus Mircea Mihăilă pentru Ora de Sibiu.

Contactat de un reporter Ora de Sibiu, viceprimarul Dacian Ion, a recunoscut că este informat cu privire la nemulțumirile locuitorilor din Colonia Tălmaciu II și susține că strada ar fi cuprinsă într-un plan de investiții.

“Știu de situația locuitorilor din colonie dar noi am asfaltat mai intâi cartierele în care sunt mai mulți locuitori. Avem prinsă această stradă în planul de reparații. Nu este circulată atât de intens. Acolo stau vreo 300 de oameni. Am reabilitat-o cu posibilitățile locale dar este prinsă oricum în planul de investiții pe 2020/ 21”, a spus viceprimarul Dacian Ion.

Cu toate acestea, întrebat când ar putea începe reparațiile la drumul de acces între colonie și restul orașului, viceprimarul nu a putut să dea nici măcar un termen aproximativ.

Locuitorii din Colonia Tălmaciu II spun că nu vor accepta să fie lăsați la marginea civilizației și sunt hotărâți să se facă auziți prin orice mijloace. Ei cer organizarea unei dezbateri publice pe această temă.

 

Ultima oră

Comentariul meu