balet la cinegold - vedeți în direct pe ecran de cinema „lacul lebedelor” la promenada mall

Sibienii sunt invitați, duminică, începând cu ora 17:00, să vizioneze transmisiunea în direct de la Moscova a Baletului Balșoi cu capodopera Lacul Lebedelor în direct la CineGOLD în mall-ul Promenada Sibiu

Baletul Balșoi este simbolul excelenței în balet. A dobândit o reputație aproape mitică. Tradițiile companiei își au începuturile în perioada Rusiei țariste (1776). În secolul XX, compania și-a definit stilul tipic, aproape atletic, iar astăzi se mândrește cu vedete de dans precum Svetlana Zakharova, Nina Kaptsova, Svetlana Lunkina, Maria Alexandrova, Ruslan Skvortsov, David Hallberg, Nikolai Tsiskaridze și Mikhail Lobukin. Dedicarea lor a surprins inimile publicului din întreaga lume. Regizorul artistic Sergei Filin se bazează cu succes pe faimoasa tradiție a companiei și o transpune în contextul actual.

Accesul publicului la eveniment se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online https://www.cinegold.ro/ cat si sediu din Str. Lector, nr 1-3A, Sibiu, Promenada Mall.

Lacul Lebedelor în direct de la Moscova pe marile ecrane este un moment ce nu trebuie pierdut.

Descriere
Lacul Lebedelor este probabil cea mai recunoscută și iubită piesă din repertoriul Teatrului de Balet Balșoi.

Scrisă de Ceaikovski la cererea directorului teatrelor imperiale din Moscova, Lacul Lebedelor este prima capodoperă dedicată baletului, dintre cele trei, pe care celebrul compozitor rus le-a creat. Cu o coregrafie initial dirijată de Reisinger, capodopera a fost jucată pentru prima oară pe scena Balșoi în 1877. La începutul anilor 1890, maeștrii de balet Marius Petipa și Lev Ivanov au redactat coregrafia și au oferit publicului acest minunat spectacol de balet clasic pe care toată lumea îl cunoaște în zilele noastre.

Lacul Lebedelor nu a încetat niciodată să seducă publicul din întreaga lume prin partiturii cât și prin coregrafie.

Povestea utopică de dragoste imposibilă dintre prințul Siegfried și iubita sa ideală Odette, reprezintă unul dintre cele mai tragice puncte ale piesei. Dublura femeii-lebădă Odette, Odile marchează un punct maxim al tensiunii dramatice, deoarece prima balerină întruchipeze două extreme: pe de o parte, Odette pură și delicată, iar pe de altă parte, Odile perfidă și manipulatoare. Este o producție provocatoare și plină de emoție vibrantă, cu un corp de balet de renume mondial.

Ultima oră

Comentariul meu