Vieți pe muchie de cuțit - Zeci de copii cu malformații grave vor fi operați la Sibiu

Echipa de medici din Germania care a salvat deja zeci de copii români, vine din nou la Sibiu pentru a face încă opt operații pe cord deschis. Toți pacienții sunt copii și suferă de malformații grave sau au diferite afecțiuni ale cordului, care nu le permit să ducă o viață normală.

Opt copii cu malformații congenitale vor fi operați la jumătatea lunii martie la spitalul sibian Polisano-Medlife. Timp de o săptămână, între 16 – 20 martie, acești copii, diagnosticați cu maladii grave ale inimii, vor fi tratați de o echipă medicală din Sibiu, sprijinită de specialiști din Germania. Acțiunea face parte din proiectul „Inimi Sănătoase pentru Copii”, derulat de Fundația Polisano, cu sprijinul Polisano-Medlife.

Misiunea operatorie de primăvară, a doua din acest an, va fi coordonată de o echipă medicală de chirurgie cardiacă din Germania, condusă de  medicul Ioannis Tzanavaros, șeful departamentului de chirurgie cardiacă pediatrică Sana Stuttgart – spitalul „Olga”.

Cei opt copii cu malformații cardiace, sunt copii care provin din medii defavorizate și vin toate colțurile țării. Unii dintre ei sunt extrem de mici și nu au mai mult de câteva luni.

Echipa de medici germani, va veni la Sibiu pe 15 martie și din 16 martie va începe maratonul operator.

„Medicii vor face mai întâi trierea cazurilor. Acestea sunt selectate în funcție de complexitate și de urgență. Noi avem în mod constant în jur de 50 , 60 de copii pe listele de așteptare dar din păcate, doar opt copii pot fi operați în luna martie”, a explicat Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano.

 

Vieți pe muchie de cuțit - Zeci de copii cu malformații grave vor fi operați la Sibiu

Clinica Polisano a redat anul trecut şansa la viaţă pentru alți 10 copii cu malformaţii congenitale cardiace, o echipa mixtă româno-britanică realizand un maraton chirurgical de câte 2 operaţii pe zi.

Chirurgii, anesteziştii şi restul echipei medicale au făcut intervenţiile pro bono, iar Fundația Polisano a suportat toate costurile intervenţiilor, ale tratamentului pre şi post operator, spitalizarea copiilor cât şi cheltuielile de transport. După ce Casa Județeană de Asigurări decontează o parte dintre cheltuieli, fundația mai suportă în medie cam 3500 de euro/copil.

Fundaţia „POLISANO” a fost creată în 2015 din dorinţa de a facilita accesul la servicii pentru sănătate. De atunci, a derulat mai multe proiecte pentru sănătate.  „Inimi Sănătoase pentru copii” presupune organizarea şi finanţarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru copii cu malformaţii cardiace, grave, cu ajutorul unor echipe medicale din străinătate. Din 2015 și până acum, au fost organizate mai multe misiuni operatorii, fiind finanţate peste 130 de operaţii pentru copii, cu rată de succes de sută la sută.

Ultima oră