george, tânărul consumator de etnobotanice a fost găsit de poliție - era drogat

George Răzvan Selevărdeanu, tânărul din Rășinari care a dispărut de acasă în urmă cu patru zile, a fost găsit de polițiștii sibieni. Potrivit mamei băiatului, acesta a consumat etnobotanice înainte să fugă de la domiciliu.

Minorul a fost găsit miercuri dimineață de polițiști într-o stație de autobuz din Rășinari. În tot acest timp, mama lui a fost extrem de îngrijorată, dat fiind faptul că băiatul este consumator de etnobotanice.

VEZI AICI DECLARAȚIA MAMEI BĂIATULUI

„În cursul acestei dimineți, minorul SELEVĂRDEANU GEORGE RAZVAN a fost depistat de către polițiștii Postului de Poliție Rășinari într-o stație de transport public de pe raza localității de domiciliu. Din primele verificări, rezultă că minorul nu a fost victima niciunei infracțiuni și a fost predat mamei”, informează Elena Welter purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Mama adolescentului dispărut a luat legătura cu reporterii Ora de Sibiu. „L-au găsit polițiștii azi dimineață. Consumase iar etnobotanice. L-au dus la postul din Rășinari și m-au chemat și pe mine să mi-l predea. Am mers cu el la Spitalul Nr. 3, dar nu îl internează. Eu ce pot să fac? Unde să îl duc? Nu îl pot opri să consume. Dacă nu are bani să își cumpere, fură și tot își ia. Consumă mult, și câte trei țiple pe zi. Nu știu ce să mai fac cu el, unde să îl interenez”, a spus Adelina Selevărdeanu, mama lui George.

Aceasta este disperată fiindcă știe că dacă băiatul nu o să fie internat pentru reabilitare, o să plece din nou de acasă și o să consume tot felul de substanțe. În astfel de cazuri, în județul Sibiu, există câteva variante pentru dependenți. Una ar fi Centrul de tratament pentru bărbați din Șura Mică din cadrul asociației Crucea Albastră, acolo unde, contra cost, sunt oferite servicii pentru reabilitare. Persoana în cauza este internată și este scoasă din mediu, având parte de un tratament și de consiliere. Totodată, o altă variantă este Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu