un final nu e capăt de lume

Declarațiile Simonei Halep cu privire la cariera sa, dar de multe ori și cele în legătură cu viața personală, sunt mereu în atenția observatorilor, iar când aceasta a menționat că e pe final de carieră, totul s-a transformat într-o știre care s-a propagat ulterior.

Aflată în drum spre turneul din Dubai, aceasta a pus pe seama vârstei decizia luată, menționând totuși că nu e vorba despre un final subit în viitorul apropiat, ci mai mult despre o retragere pur și simplu anunțată. La momentul actual, Simona ocupă locul 2 în clasamentul WTA, iar în turneul din Dubai are șanse să devină din nou numărul 1, titlu pe care l-a mai deținut și în 2019. Oricare ar fi decizia Simonei referitor la ce va face după jocul de performanță, drumul său deja format în tenis îi poate deschide noi uși.

De asemenea, indiferent de hotărârea sa, aceasta nu poate fi decât respectată, dar nu există o anumită vârstă impusă în tenis pentru retragere, un exemplu în acest sens fiind Serena Williams, care la vârsta de 38 de ani încă joacă. Concomitent cu activitatea sa de sportiv profesionist, aceasta și-a dezvoltat și propria colecție de haine și accesorii. Anna Kournikova s-a retras la vârsta de 22 de ani din circuitul WTA, urmând să mai joace doar în partide de tenis demonstrative. De atunci s-a dedicat întemeierii unei familii. Maria Sharapova a ajuns la vârsta de 32 de ani și este cunoscută pentru titlurile acumulate începând cu vârsta de 17 ani. A ocupat o perioadă și poziția numărul 1 în ierarhia WTA, iar în paralel cu tenisul are și o carieră în modelling.

Când este vorba de urmarea unui vis de lungă durată, pot exista 100% șanse ca obiectivul să fie atins. Mai întâi vine voința și pasiunea o urmează. O carieră în sport ca jucător profesionist nu poate dura pentru totdeauna, dar există multe moduri în care cineva își poate folosi abilitățile mai departe. Ramón Colillas, un jucător și antrenor spaniol de fotbal, a dovedit că pasiunea pentru competiție poate fi transferată într-o carieră de succes, când a început să obțină victorie după victorie în cadrul competițiilor de poker. El joacă acum atât online cât și offline, gata să dovedească faptul că dăruirea și perseverența îl pot aduce în vârf. Cariera în fotbal se poate apropia de final undeva în jur de 30 de ani, dar există și excepții. Până atunci, viața unui fotbalist constă în antrenament intens, angajament și remunerare a rezultatului în ziua jocului. Foști fotbaliști de succes își pot face carieră în televiziune sau, și mai comun, pot deveni antrenori sau manageri de echipă. Cum nu toți se pot încadra în aceste categorii, mulți au ales să se dedice pokerului. Poate unul dintre cei mai cunoscuți este Gerard Pique, care încă este în activitate, dar este faimos atât pentru câștigurile din cadrul Turneului European de Poker, cât și pentru aparițiile în cadrul evenimentelor WSOP. A demonstrat că nu se poate limita la un singur sport și continuă să-și arate înclinația spre acest sport al minții.

Un exemplu de fotbalist român care a decis să nu se desprindă de fotbal chiar și după ce a renunțat la a mai juca este Gheorghe Hagi, care și la momentul actual se mândrește cu titlul de antrenor. La acesta au râvnit de multe ori și echipele de peste hotare, iar pentru anul 2020, el și-a planificat un pas important în această direcție.un final nu e capăt de lume

A deveni antrenor pare a fi cea mai fezabilă variantă pentru orice sportiv, atunci când ajunge la finalul carierei de sportiv profesionist. Surprinzător, însă, mulți aleg să se reprofileze și să își demonstreze în primul rând lor că pot obține rezultate remarcabile și în alte domenii. Asul lor din mânecă este experiența din spate. Toate competițiile la care au luat parte și toate provocările la care au fost expuși nu fac decât să îi impulsioneze, să le amintească de cauzele și efectele propriilor acțiuni și să îi determine să fie mulțumiți de propriile alegeri.

Ultima oră

Comentariul meu