FOTO: Elevii sibieni, în vizită la Uzina de Apă „Dumbrava”

Școala a fost „altfel” pentru elevii clasei a XII-a din cadrul Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu. Tinerii și-au dorit să afle cât mai multe despre procesele de potabilizare a apei.

Stația de tratare ”Dumbrava” și-a deschis porțile pentru tinerii sibieni care, alături pe personalul uzinei, au parcurs fiecare etapă tehnologică. FOTO: Elevii sibieni, în vizită la Uzina de Apă „Dumbrava”

Stația este alimentată din două surse, Gura Râului și, într-o măsură redusă, Sadu și asigură alimentarea cu apă a municipiului Sibiu, a orașului Ocna Sibiului, a comunelor (cu satele aparținătoare) Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Șelimbăr, Loamneș și Păuca, tratând, în fiecare secundă, peste 700 de litri de apă.

Procesele tehnologice de potabilizare au fost urmărite cu mare interes de elevi, ce au parcurs ”drumul apei” pornind de la camera de amestec trecând prin bazinele de coagulare, filtre cu paturi de nisip, instalații de dezinfectare cu clor și ajungând în rezervoare de înmagazinare de unde apa potabilă este introdusă în rețeaua de distribuție.Indiferent de procesul tehnologic, apa este strict monitorizată din punct de vedere al calității, datele fiind centralizate în sistem SCADA, soluție modernă și eficientă de control on-line a parametrilor calitativi. FOTO: Elevii sibieni, în vizită la Uzina de Apă „Dumbrava”

Apă Canal Sibiu SA își manifestă deschiderea pentru colaborarea cu instituțiile de învățământ din localitățile aflate în aria sa de operare, invitând cadrele didactice și elevii să treacă pragul obiectivelor sale. ”Este important ca tânăra generație să conștientizeze diferența între o apă brută, netratată și cea potabilizată. Sunt eforturi constante pe care lucrătorii de la stațiile de tratare le fac 24 de ore din 24 pentru ca la robinetele tuturor abonaților noști să fie apă suficientă și de calitate”, a declarat directorul general al Apă Canal Sibiu, ing. Vasile Maier. FOTO: Elevii sibieni, în vizită la Uzina de Apă „Dumbrava”

În cadrul programului ”Școala altfel” grupuri organizate de elevi, coordonate de profesori, pot vizita uzinele de tratare și stațiile de epurare în baza cererilor depuse la sediul companiei, str. Eschil nr. 6, sau prin e-mail relațiipublice@apacansb.ro .

Ultima oră