condiții noi de muncă din 2021 pentru străinii care vor să lucreze în marea britanie

Străinii slab calificați nu vor mai putea lucra în Marea Britanie, din anul 2021. Regatul Unit le va solicita lucrătorilor calificați să aibă oferte ferme de muncă și să îndeplinească cerințele salariale. De asemenea, una dintre condiții va fi cunoașterea limbii engleze. 

Potrivit Digi24, Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit, transmite Reuters, citat de Agerpres.

”Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.

”Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel.

În prezent, cetăţenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.

2,7 milioane de europeni au cerut drept de reședință în Marea Britanie post-Brexit. Printre ei, și 435.000 de români.

Sursa: Digi24

 

Ultima oră

Comentariul meu