mai mulți bani pentru sibiu - cosilierii au votat bugetul local

Bugetul Municipiului Sibiu pe anul 2020, votat vineri, în ședință extraordinară a Consiliului Local Sibiu, este de 824.471.710 lei, cu aproximativ 43 de milioane mai mare față de anul trecut.

Primarul Astrid Fodor a precizat că, veniturile de la buget, permit anul acesta continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții începute, reparațiile pe străzile de la periferie unde încă nu este asfalt dar și lucrări de investiții noi.

„Aceste venituri ne permit pe de-o parte, să continuăm lucrările începute anul trecut și aici mă refer la Liceul de Artă, nu numai să le continuăm ci și să le finalizăm. Liceul de Artă, lucrările la Lacul lui Binder, Baia populară, Cartierul Oțelarilor. De asemenea, veniturile ne permit să începem lucrări noi, dacă vorbim de lucrări noi, vorbim o dată de execuție, 44 de străzi de pământ care sunt contractate, sunt ultimele cartiere de blocuri rămase de reabilitat, mă refer la Cartierul I, Hipodrom III, Ștrand, Terezian și vom începe și lucrările de viabilizare în Cartierul Veteranilor”, a anunțat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Sibiul beneficiază anul acesta de un buget ”bun”, cu venituri în creștere datorate atât atragerii de fonduri cât și creșterii bazei de impozitare.

”Este un buget bun. Veniturile, comparativ cu 2019, sunt mai mari. De data aceasta nu din creșterea excedentului, ci sunt alte cauze. În primul rând, fondurile europene pe care am reușit să le atragem, creșterea bazei de impozitare și alocare din impozitul pe venit care, la rândul ei, este mult mai mare”, a declarat primarul Astrid Fodor.

La capitolul „cheltuieli”, cel mai mare procent din buget este alocat investițiilor și reparațiilor.

„Cel mai mare procent în bugetul nostru, la capitolul cheltuieli, il ocupă investițiile, reparațiile, întreținerea și dotările în municipiul Sibiu, vorbim de 42% , deci este un procent foarte mare pentru o administrație. Dacă vorbim de învățământ, 16% merge către învățământ, aici nu sunt cuprinse cheltuielile cu salariile. Pentru Sănătate și Asistență socială avem cuprinse 8 procente din buget. Și aici nu sunt cuprinse salariile care se plătesc medicilor și asistenților sociali. Sunt cuprinse doar salariile medicilor și asistenților de la școli. Avem cheltuieli pe care le suportăm din veniturile noastre proprii, din impozite și taxe locale și din incasări. Aceste cheltuieli se referă în primul rând la finanțarea  activității culturale, sportive și pentru tineret si comunitare – agendele noastre, Teatru Radu Stanca, Teatrul Gong și Casa de cultură. Acestea reprezintă peste 19% din veniturile noastre proprii, deci un procent foarte mare, raportat la veniturile noastre. Tot din veniturile noastre finanțăm protecția mediului și salubrizarea stradală. Acestea reprezintă peste 12% din veniturile noastre proprii și subvențiile pe care le plătim pentru transport, reprezintă 13% din veniturile noastre proprii”, a explicat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Numai cand priviti fotografia din susul paginii va apuca greata, gandindu-va ca ei si altii caei, cei din poza, rudele, cunostintele, prietenii lor, adica o mana de oameni „alesi” iau toti banii pe care ii cer cu vehementa „pentru imbunatatirea calitatii vietii” …lor. Cetatenii sa astepte…mult si bine ca nu e loc pentru ei si pentru copiii lor. Doar unii beneficiaza de o viata buna, ca ceilalti, multimea beneficiaza doar de viata amara. Locuintele, scolile, spitalul, policlinicile, sistemul juridic, administrativ, ca sa nu mai vorbim de locurile de munca, totul e un dezastru. Anul 2020 este anul hotiilor, al furtisagurilor, al ascunzisurilor politice, economice si sociale, anul in care populatia Sibiului trebuie sa fie distrusa in favoarea celor din fotografie.