Investiții importante pentru Sibiu - Centrul de conferințe și spectacole de la Cazarma 90 e primul pe listă

Se semnează contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate, pentru Centrul de Conferințe și Spectacole pe care Primăria Sibiu vrea să îl construiască în zona Cazarmei 90.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat astăzi la ședința extraordinară de Consiliu Local, în cadrul căreia a fost votat bugetul local că, contractul, va fi semnat săptămâna viitoare.

„Noi suntem pe cale de a contracta. Cred că într-o săptămână vom încheia contractul, pentru studiul de prefezabilitate la noul centru de conferințe și spectacole”, a declarat vineri Astrid Fodor.

Demersul Primăriei Sibiu era așteptat cu mare interes, după un lung sir de consultări la nivel local și național. Directorul Teatrului Radu Stanca, Constantin Chiriac declara anul trecut că proiectul va atrage participare internațională întrucât în România nu există firme specializate pentru astfel de construcții.

”În mod cert va fi participare internațională. Nicio companie din România nu poate să îndeplinească cerințele care sunt acolo. Este important să avem un studiu foarte bine făcut, foarte serios. Noi nu avem în România experiența asta. Haideți să fim serioși! Nu s-a făcut nicio clădire importantă în 30 de ani în domeniul asta”, spunea Constantin Chiriac în 2019,  într-o conferință de presă

Municipalitatea sibiană a alocat anul trecut aproximativ 1,2 milioane de lei pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru a se stabili ”caracteristicilor necesare investiției”, respectiv câte și ce fel de săli se spectacol, repetiții și conferințe se vor amenaja, dotările aferente, precum modul de funcționare al acestora.

Licitația pentru studiul de prefezabilitate al Centrului de Conferințe a fost lansată anul trecut, în august. După finalizarea studiului, municipalitatea va putea demara procedurile de achiziție a serviciilor de arhitectura si proiectare tehnica a Centrului de Conferințe și Spectacole.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică