foto trafic restricționat pe valea oltului - cnair montează atenuatori de impact

Pe Valea Oltului, pe raza localității Râul Vadului, se circulă vineri pe o jumătate de cale, dirijat, cu piloți de circulație, în vederea amplasării și montării de atenuatori de impact. Restricțiile sunt valabile între orele 09 :00 – 16:00.

Reprezentanții CNAIR montează, în premieră pentru Valea Oltului, atenuatori de impact, care se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul este acela de a proteja pasagerii vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Atenuatorii de impact absorb treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

În România, majoritatea atenuatorilor de impact au fost montați pe autostrăzi. Găsim astfel de panouri de protecție pe Autostrada Soarelui și pe A4.

Ultima oră

Comentariul meu