foto protest inedit la cireșica - locuitorii din zonă, împotriva lărgirii drumului spre cisnădie
Sursa foto: Rezidenți Calea Cisnădiei

Câțiva pensionari care locuiesc în Cartierul Cireșica au blocat vineri o trecere de pietoni, traversând drumul fără întrerupere. Oamenii au ales această formă inedită de protest deoarece nu sunt de acord cu inițiativa administrației locale de a lărgi Calea Cisnădiei.

La ora 17:00, când majoritatea locuitorilor din Cartierul Arhitecților se întorceau acasă de la serviciu, 15 – 20 de locatari din zona Cireșica au ieșit în stradă si au blocat trecerea de pietoni prin traversare succesivă.

Oamenii spun că sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au ținut cont de ei când au luat decizia de a lărgi drumul.

“Pe noi cine ne-a întrebat? Ne vom trezi că ne trec mașinile prin fața geamului. Să tăiem toți copacii din oraș și să facem șosele”, a spus pentru Ora de Sibiu unul dintre locatarii nemulțumiți.

Oamenii spun că au făcut mai multe adrese la Primărie, însă nimeni nu i-a luat în seamă.

Lărgirea Căii Cisnădiei de la două, la patru benzi, presupune restrângerea spațiului verde și tăierea unor arbori aflați acum pe marginea drumului. Lucrările ar urma să înceapă în această primăvară, după ce, anul trecut, a fost semnat contractul de execuție.

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Protestul ala a fost atat de “spontan” incat a aparut in peisaj si administratorul asociatiei de locatari sau ce functie o fi avand Alexandru Costan.
    Nu m-as mira ca la fel de “spontan” sa fi aparut si cererea de montare a unui semafor la intersectia Siretului cu Cisnadiei care, culmea, la 8:30 cand se opreste rezolva tot traficul din zona :)))). Mai simplu ar fi fost sa fie montate niste semafoare inteligente pe care soferii de autobuze sa le poata “muta” pe verde cand pleaca din statia de pe Siretului.
    Cat de prost sa fii sa nu poti face diferenta intre “1 banda si cozi interminabile = poluare la greu, cu toti aia 10 pomi din fata blocului” si”2 benzi, trafic fluid = poluare mai mica”. Orice oras mai si evolueaza!

  2. Nu credeam ca o sa spun asta candva, dar, felicitari pensionarilor!
    Au dovedit mai mult simt civic comparat cu toti “corporatistii” care si-au luat “casa la pret de apartament” (stiti voi reclamele).
    Dupa cum s-a mai discutat in mediul online, largirea aceea cu care se tot lauda primaria nu va solutiona problema traficului. Dar de asta o sa ne convingem dupa ce edilii semneaza receptia lucrarii 🙂

    1. Având in vedere ca strada este foarte îngusta, instant ii afecteaza pe toti mult mai mult decât atunci când ar fi mai larga. Probabil te intrebi de ce. Pai uite ca masinile staționează zilnic acolo și având in vedere ca ți cu pensionarii aia care is vai de capul lor, (ca ei vor sa le cedezi locul in autobuz dar trec trecerea imediat când e vorba de scandal) te trezesc eu poate. Din moment ce masinile staționează 80% din timp POLUAREA ESTE MAI MARE. Dacă voi preferați sa îmi auziți claxonul și mie, și a altor soferi in fiecare dimineata/seara, lăsați strada îngusta și va promit eu ca trec “in mai multe secvențe fara oprire” cu claxonul apăsat cât de tare pot eu, și mai chem și niște prieteni. Asa ca Treziți-vă. Bine ca nu ați putut observa ca s-or plantat peste 100 de copaci in Sibiu. Dar voi tot comuniști sunteți.

      1. Arata-mi tu aia 100 de copaci plantati gradul lor de maturitate si cat de “sanatosi” sunt. Aglomeratia va fi la fel de mare, poate se va reduce volumul de trafic cu un 10% pentru ca fluxul de trafic se poate imparti pe mai multe benzi…pe cei 200 de m unde e largita strada :)))))))))
        Dar din arhitectilor tot mii de vehicule se vor “varsa” in gaturiea accea.

        – va promit eu ca trec “in mai multe secvențe fara oprire”- tipic gandire de meltean, imgirat din marginime sau de peste carpati. Nu locuiesc in zona dar promit ca imi iau cateva zile de concediu sa stau la panda cand treci pe acolo cu claxonul ca sa te “dau in gat” la politie 🙂 Si atunci o sa ai dreptul sa ma faci comunist / turnator / securist.

      2. Si eu iti promit ca politia are ceva de zis de claxonul tau, si daca noi suntem comunisti aici de ce nu pleci tu inapoi de unde vii