video foto dilemă: cum se circulă în sensul giratoriu de pe ștefan cel mare - negoi

Șoferii se plâng că, în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Negoi și Ștefan cel Mare, regulile de circulatie sunt în contradicție cu realitatea.

Un șofer sibian povestește că, de curând, a fost implicat într-o tamponare în acest sens giratoriu.
„Nu este normal să se intre cu prioritate în sens de pe strada Negoi. Conform semnelor de circulație, intră direct în sensul giratoriu, deși, fizic, intrarea în sens este la aproximativ 10-15 m distanță. Practic, intrând în sens, pătrunde pe contrasens, pe strada Stefan cel Mare care iese din sensul giratoriu. Indicatorul care anunță faptul că strada Negoi pătrunde în sensul giratoriu se află înaintea unei bifurcații, la peste 20m, facând imposibil pentru șoferul care vine din directia Aral, pe Ștefan cel Mare, să prezică faptul că cel care vine de pe Negoi ar avea prioritate, în special dacă nu este din localitate”, a povestit acesta.
video foto dilemă: cum se circulă în sensul giratoriu de pe ștefan cel mare - negoi video foto dilemă: cum se circulă în sensul giratoriu de pe ștefan cel mare - negoi

 

Solicitat să intervină în cazul tamponării în care a fost implicat sibianul, un polițist de la Rutieră a spus că au prioritate șoferii care intră în sensul giratoriu dinspre Strada Negoi. Agentul a fost contrazis însă și de firma de asigurări și de un avocat.

„Agentul de la Poliția Rutieră a spus că, cel care vine de pe Negoi, are prioritate față de mașina care vine din dreapta, de pe Stefan cel Mare. În schimb, agentul de la centrul de daune auto a contrazis afirmațiile agentului rutier, cei de la asigurări de asemenea, iar o firmă de avocatură, specializată pe evenimente rutiere, de asemenea au contrazis afirmațiile agentului rutier”, a relatat șoferul sibian care acum încearcă să își repare mașina avariată în tamponarea din sensul giratoriu.

Configurația intersecției induce în eroare participanții la trafic. Mai mulți locatari de pe strada Negoi spun că au făcut sesizări la Poliție și la Primărie, deoarece nu stiu cum sa circule cu mașinile în zonă.

Ora de Sibiu a cerut lămuriri de la Poliția Rutieră.

„Înainte de a intra în sensul giratoriu sunt aplicate marcaje pe benzile de circulație care indică și obligă conducătorul auto să urmeze acea direcție,  prima bandă există obligatoriu la dreapta și pe banda a doua înainte și stânga”, transmite Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

IPJ Sibiu ne-a transmis un material video despre regimul de circulație în sensurile giratorii.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2986714258014267&id=820340721318309

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Să răspundă toți cei care au avut o poziție în acest caz, poliție, avocat, firmă de asigurări. Dacă eu circul zilnic prin aceea zonă si merg pe Negoiu de la Spitalul CFR către Strada Moldovanu, am prioritate față de cei care vin dinspre Academia Militara sau Poliție?
    Circul zilnic si nu stiu cum să mă feresc de „rachetele” care ar trebui să acorde prioritate dacă eu sunt in giratoriu. Majoritatea sunt conducători din Poliție si nu respectă regulile de circulatie.
    Eu ajung în intersecție după ora 16 cand domnii si DOAMNELE de la Armată si Poliție termină serviciul si bineînțeles că au prioritate. DAR SI O MARE NESIMȚIRE!!!

    1. Rachetele alea au prioritate :)). Ce e așa greu cine e in sensul giratoriu are prioritate, alora care vin dinspre poliție le dai prioritate, sunt in sens deja, cei care vin dinspre Bâlea/Moldoveanu îți dau prioritate, că ești tu in sens deja. Dar aș fi curios cum se semnalizează ieșirea din giratoriu când vin dinspre politie și continui pe Ștefan

  2. Are dreptate, sensul giratoriu este prost pozitionat. Solicitam sa se marcheze corect cu linie continua si sensul giratoriu de la intersectia Stefan cel Mare cu Bâlea, astfel incat cei care vin de pe Stefan cel Mare din Vasile Aron si intra pe Bâlea sa aiba prioritate pe banda situata langa trotuar, asa cum este marcat sensul de la Ramada. In felul acesta nu se va face coada dimineata pana la viaduct. Cei care vin acum de pe Moldoveanu intra in sens pe 2 benzi

  3. Desi intersectia aceea cu sens giratoriu arata cel putin dubios (la fel ca 90% dintre giratoriile din oras), nu inteleg ce este de discutat aici: daca cineva se deplaseaza dinspre benzinaria Aral pe Stefan cel Mare inspre aceasta intersectie, va trebui sa acorde prioritate celor care vin de pe Str. Negoi, chiar daca geometria intersectiei nu este cea mai reusita.

    Nu e nimic de discutat, agentul de la rutiera a avut dreptate, cat despre firmele de asigurari „specializate” si nu stiu ce avocat…sa invete sa conduca!

    Altfel, ce argumente au cei care considera ca agentul de la rutiera nu a avut dreptate? 🙂

    1. Pai dupa cum scrie in articol, cel care vine de le Negoi intra prima data pe banda care paraseste sensul giratoriu, marcata si observabila si in pozele din articol, facand ca cel care intra in intersectie de pe Negoi sa se afle prima data pe contrasens, ulterior intrand in CEA DE A DOUA banda, si anume banda de intrare in sensul giratoriu de pe Stefan cel Mare venind dinspre Aral. In final soferul care circula de pe Negoi reuseste sa intre in sensul giratoriu. Deci in concluzie cel care vine de pe Negoi incalca prima data doua reguli de circulatie inainte de a putea calcula ca si posibila FIZIC intrarea directa in sensul giratoriu.
      De asemenea confuzia este perfect explicata in articol: cel care vine de pe St. Cel Mare nu poate prezice configuratia proasta a sensului, iar un o intersectie menita sa creeze confuzie intre soferi este considerata ca inoperativa legal. Cel putin asa ar trebui sa functioneze daca cei responsabili de configurare ar proceda corect