foto - cum arată celebrele pisici din sibiu care locuiesc într-un palat

Antonello și Donatello sunt cei doi motani care locuiesc de aproape un deceniu în Palatul Brukenthal aflat în Piaţa Mare din Sibiu. Cei doi motani sunt cunoscuţi de sute de mii de turişti din toată lumea, care au vizitat în ultimii ani vestitul muzeu de la Sibiu.

Muzeul Brukenthal din Sibiu, printre puţinele din Europa care au doi motani vii, drept mascote

Doi motani din Sibiu, Antonello şi Donatello, sunt celebri în rândul sutelor de mii de vizitatori ai Palatului Brukenthal din centrul municipiului. Cei doi motani pot fi văzuţi de iubitorii de artă, chiar şi la vernisajele expoziţiilor Brukenthal. Cea care are grijă de cei doi motani speciali este Dana Hrib, directorul general adjunct al muzeului sibian.

Suveniruri cu Antonello şi Donatello

Antonello şi Donatello au intrat din 2013 în istoria muzeului Brukenthal ca fiind cele mai celebre pisici din curtea fostului baron transilvănean, Samuel von Brukenthal. În urmă cu şapte ani au fost lansate şi suveniruri cu chipurile celor doi vestiţi motani. foto - cum arată celebrele pisici din sibiu care locuiesc într-un palat

Motanii aduşi “la serviciu” de directorul muzeului

Antonello şi Donatello au ajuns la Muzeul Naţional Brukenthal, cu ajutorul directorului general, profesorul Sabin Luca.

Cei doi motani celebri l-au ajutat pe un alt motan, Rafaelo, să îşi găsească stăpân

În 2014, cei doi motani de la Palatul Brukenthal l-au “ajutat” pe un alt motan, Rafaelo, să fie adoptat de o familie din Germania. Rafaelo a fost găsit de Antonello şi Donatello în grădina Brukenthal. “Antonello şi Donatello au descoperit într-o tuia din grădina Palatului Brukenthal un motănel care le-ar putea fi frate. Este la fel de roşcat, are aproape un an şi, pentru că nu ştim cum îl cheamă, i-am zis Rafaelo”, povesteau în 2014, pe site-ul lor, cei de la AnimalLife Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu