noul rector al ulbs își alege echipa - va fi instalat în funcție în aprilie
Rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu

Sorin Radu, rectorul ales al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu pentru următorii patru ani, va fi instalat în funcție la 1 aprilie. Până atunci va alege și noua echipă de conducere a universității.

Potrivit calendarului alegerilor universitare, Sorin Radu are la dispoziție mai bine de o lună să stabilească cine va ocupa cele 4 funcții de prorector. Va urma apoi concursul pentru desemnarea decanilor celor 9 universități din cadrul ULBS.

”Instalarea în funcție va avea loc în 1 aprilie, prin ordin de ministru. La această dată expiră mandatul rectorului în funcție. Acum este o perioadă foarte aglomerată, o perioadă în care se formează noua conducere a universității”, a explicat pentru Ora de Sibiu, prof. univ. dr. Sorin Radu.

Sorin Radu a fost ales rector al ULBS cu 344 de voturi din totalul de 559 de voturi valide. Originar din Săliște, acesta este licențiat în antropologie.

Actualul rector, Ioan Bondrea, a fost ales între timp președintele Senatului. Acesta se află la al doilea mandat de rector, la alegerile din 2016 el fiind și unicul candidat. Pentru prima dată, anul acesta,  în cursa pentru alegerea noului rector s-au înscris și două femei. Una dintre candidate, Livia Ilie, a intrat în turul II și a obținut 214 voturi.

Ultima oră

Comentariul meu