Gheorghe Ciutacu, executive chef-ul de la Ramada Sibiu, secretarul general al Euro-toques România și membru al Asociației Culturale Euro Est Altenativ, va participa în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, la Olimpiada Mondială a Bucătarilor organizată de Worldchefs odată la patru ani.
Gheorghe Ciutacu a strâns în cariera sa multe trofee, iar începând cu anul trecut a devenit jurat în cadrul competițiilor internaționale. Iată câteva dintre rezultatele sale:
2013 GastroPan Brașov
Premiu de Excelenta
Festivalul Peștelui Durabil Brașov
2014 GastroPan Brasov
Premiu de excelenta
Prezentare Platou Artă culinară pentru promovarea Gastronomiei Românești Lux Divina Brașov
2015 Festivalul Peștelui Durabil HOTEL Victoria Constanta loc 1
GastroPan Tg Mureș loc1
Cupa Vegetariana Brașov Lux Divina loc1
Prezentare Platou Artă culinară pentru promovarea Gastronomiei Românești Lux Divina Brașov
2016 GastroPan Redal Events Sibiu loc1
Moldavia Cullinary Cup Hotel Unirea loc2
Cupa Pollus Cluj-Napoca stand de prezentare Euro- Toques Platou Festiv 8+1
Savoare Primăverii Hotel Mara Sinaia eveniment organizat și realizat
2017 GastroPan Tg Mureș loc1
East european Cullinary Cup Lux Divina Brașov loc 2
Participarea la înființarea Institutului national de Gastronomie Sibiu
În calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Berăria H București
În calitate de jurat la Concursul scolar de Gastronomie Valeriu Braniște J’Adore Events Lugoj.
2018 GastroPan Tg Mures loc1
Festivalul Peștelui Durabil HOTEL RAMADASIBIU loc1
East Cullinary Cup Lux Divina Brașov bucătărie Românească loc1
În calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu
În calitate de jurat la YangChef Award Sibiu sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.
Cupa Mondială în Gastronomie Luxemburg medalia de Bronz
2019 GastroPan Arad loc 1
În calitate de jurat la Campionatul International de pizza-paste Redal Events Sibiu
În calitate de jurat Cupa Juniorului Redal Events Sibiu
În calitate de jurat la GastroMak Macedonia
Gusturile Verii- eveniment din cadrul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană
Povestea meniului cu care se va prezenta la Stuttgart sună astfel: „Vă invit la o călătorie în minunata noastră regiune, Sibiu, care a fost premiată cu titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Tărâmul ciobanilor cu obiceiurile lor pot fi cu ușurință ilustrate prin mâncare. Vechea tradiție a transhumanței, folosirea produselor locale vor reflecta o imagine perfectă pentru simțuri. Dealuri, râuri, munți, păduri cu oferta lor generoasă vă vor aduce aproape de viața ciobanului român. Interpretarea în manieră contemporană a rețetelor, punerea în valoare a ingredientelor sunt cheile meniului: Deliciul Ciobanului, Supa miresei ciobanului, Cina ciobanului, Ospățul ciobanului ”File de cerb Crinț”, Desertul ciobanului. ”Colții babei”, ”barba caprei”, semințe de pin, măceșe, cătină, ciupercile ”pălăria ciobanului”, porumbele, păstrăvul, merișoare, afine, zmeură, cerbul, pătrujelul, păstârnacul, napul, hreanul, diversitatea vinurilor (Gorgandin) aparțin acestui pământ, vechile rețete revin la viață arătând importanța unicității regiunii noastre. Folosirea ingredientelor locale este manifestul bucătarilor regiunii în vederea încurajării oamenilor spre locavorism, spre un stil de viață sănătos, evitarea risipei , precum și perspectiva diferită asupra trecutului, de onorare și împărtășire a moștenirii culinare. Lasă-te provocat de descoperirea Transilvaniei prin mâncare! Bucură-te de synsthesia transilvăneană!”.
Așadar, meniul gândit de Gheorghe Ciutacu este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian, al ofertei turistice gastronomice a zonei. Îi ținem pumnii și-l așteptăm învingător acasă!