jafuri ca în filme făcute de un sibian în portugalia - a dat o lovitură și la un casino

Un tânăr din Sibiu a fost protagonistul unor spargeri demne de filmele de la Hollywood în Portugalia. Faptele s-au întâmplat între anii 2012 – 2013, dar sibianul a fost condamnat de autoritățile portugheze abia în anul 2019. A primit 5 ani și două luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că tânărul va face închisoare în România.

Potrivit documentelor din mandatul european de arestare, tânărul din Sibiu, în 17 august 2012, alături de alte persoane a spart o sală de jocuri.  Aceștia au tăiat conducta de aer condiționat de pe terasa localului, care dădea acces în interiorul sălii de jocuri printr-un tavan fals.  În tavanul fals au făcut o gaură, prin care au intrat în local, iar acolo au spart ușa de la birou și apoi ușa seifului din care au reușit să fure 56.495,48 €. Ustensilele pe care le-au folosit la spargere le-au lasat într-un rucsac, pe tavanul fals de lângă conductele de aer condiționat, fiind găsite mai târziu de anchetatori.

 

A doua spargere a avut loc la un centru comercial, unde sibianul, împreună cu un complice, au urcat pe un acoperișul magazinului, iar de acolo au pătruns în parcarea unității și într-un depozit. Acolo, au găurit peretele magazinului și au pătruns în baie, și de-acolo în camera unde se aflau mai multe seifuri. Nu au reușit să își ducă planul la sfârșit și au ieșit din magazin cu 9 sticle de băutură în valoare de 187,46 €.

La sfârșitul anului 2019, tânărul a fost arestat preventiv, în baza mandatului european de arestare, emis de autoritățile din Portugalia. De atunci, dosarul a fost judecat  de magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tânărul și-a recunoscut faptele dar a refuzat să fie predat autorităților portugheze pentru ispășirea pedepsei.

În data de 5 februarie 2020, magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au hotărât că tânărul va executa pedeapsa în România și nu în Portugalia și în acest sens au respins cererea portughezilor de predare a inculpatului. Instanța l-a obligat pe sibian să plătească  și1.300 Euro, daune față de unul dintre păgubiți, după cum relatează www.alba24.ro.

Ultima oră

Comentariul meu