atenție: nu lăsați soarele să vă păcălească dacă vă aflați la munte - e risc de avalanșă de gradul 3 în munții făgăraș

Riscul de avalanșă este însemnat pe crestele Munților Făgăraș, la peste 1800 metri altitudine, de gradul 3, pe o scală de la 1 la 5. Potrivit ANM, până luni, 10 februarie, se pot declanșa cu ușurință avalanșe mici sau medii.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară 146 cm. Meteorologii spun că, se pot produce cu ușurință avalanșe, din cauza stratului nou de zăpadă și a plăcilor de vânt care pot fi dizlocate la supraîncărcări mici.

”În partea superioară a stratului întâlnim cornișe pe muchii, orientate spre sud-est și sud și multiple plăci de vânt de mărimi considerabile. În zonele adăpostite stratul de zăpadă recentă este consistent, instabil și prezintă coeziune slabă cu cel vechi. Stratul vechi are grosime de peste 1 metru, este în general stabilizat și are rezistență mare. În locurile adăpostite, depozitele de zăpadă pot depăși 2 metri, fiind formate multiple troiene. Pe fondul insolației diurne, stratul se va umezi și consolida ușor la suprafață”, se precizează într-o informare trimisă de ANM.

La peste 1800 m altitudine, în următoarele două zile temperaturile minime vor fi între  -11 și -5 grade Celsius iar maximele între -3 și 2 grade.

Ultima oră

Comentariul meu