turcan vede posibil ca psd-ul să se pună "pe picioarele de îndărăt" ca să oprească anticipatele

Liderul PNL Sibiu, vicepremierul interimar Raluca Turcan, a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, de ce liberalii vor alegeri anticipate. Turcan ia în calcul ca social-democraţii să fie „diabolici” şi să se „pună pe picioarele de îndărăt”, ca să nu aibă loc alegeri anticipate.

Liberalii spun că vor un guvern pe termen lung

„Noi ne dorim să ajungem la o guvernare stabilă pe termen lung cu reprezentativitate în Parlament, în acord cu sprijinul care există în momentul de faţă pentru anumite partide politice. Structura parlamentară nu mai reflectă opţiunea politică din societate. Structura parlamentară are în momentul de faţă un PNL cu 20 % şi un PSD cu 45 %, iar în societate, opţiunile sunt răsturnate: PNL are un uriaş sprijin în rândul oamenilor şi un PSD în declin, cu un mare grad de nemulţumire. Şi atunci este firesc ca instituţia de bază, care trebuie să fie partener în activitatea guvernului şi în activitatea preşedintelui României, să fie în acord cu structura societăţii şi cu opţiunea politică a societăţii”, a spus Raluca Turcan.

De ce vor liberalii anticipate? Turcan spune că „textul Constituţiei” îi forţează

Întrebată de presă, dacă i se pare normal ca liberalii să nu îşi voteze propriul guvern în Parlament, la învestitură, ca să ajungă la anticipate, Raluca Turcan a răspuns: „Textul Constituţiei te forţează să apelezi la această formulă, de comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, este o formulă dictată de textul Constituţiei.”

Poate PSD-ul să împiedice dorinţa lui Iohannis de a avea alegeri anticipate?

Raluca Turcan a declarat sâmbătă, că social-democraţii „sunt suficient de diabolici încât să găsească multiple căi abuzive de a confisca Parlamentul într-un interes pur politic, al lor de partid şi anume să nu ajungă la alegeri anticipate, să nu se întâlnească cu electoratul în acest moment în care sunt într-un declin politic grav, dar nu cred că trebuie să le dau aceste idei public eu.”

Turcan: „Sunt şanse mari să ajungem la anticipate”

„Sunt şanse mari să ajungem la anticipate, chiar dacă procesul este unul dificil şi respins din răsputeri de PSD. (…) Dacă PSD-ul încearcă să blocheze învestirea a două cabinete pe care apoi să le respingem în Parlament, pentru a fi dizolvat Parlamentul, PNL mai are pregătite câteva variante astfel încât să separe apele: fie demonstrăm încă o dată că România este tratată de către PSD pe persoană fizică în interesul liderilor politici ai PSD şi ignoră, dispreţuiesc tot ceea ce societatea aşteaptă, fie că PNL reuşeşte să impună un comportament instituţional, care până la urmă să dea satisfacţia aşteptărilor oamenilor şi anume, alegeri anticipate”, a explicat Raluca Turcan.

Turcan: „E posibil ca procesul alegerilor anticipate să fie îngreunat; PNL a luat în calcul toate posibilităţile”

„În momentul de faţă, Parlamentul este confiscat şi acaparat de către PSD. Dacă PSD se pune pe picioarele de îndărăt şi va folosi toate căile şi constituţionale şi dar şi abuzive, pe care şi le pot imagina, e posibil ca procesul alegerilor anticipate să fie îngreunat. Însă, desigur că va exista un decont public la un astfel de comportament, pentru că, parlamentar PNL a luat în calcul toate posibilităţile la care ar putea apela PSD-ul pentru a bloca alegerile anticipate şi suntem pregătiţi să le contracarăm. Dacă însă PSD-ul va avea uin comportament abuziv, atunci va exista decontul public şi electoral”, a concluzionat Raluca Turcan sâmbătă, la conferinţa de presă de la Sibiu. Aceasta a explicat că toţi parlamentarii PNL se vor abţine la votul de învestitură a noului cabinet, chiar dacă este vorba de Cabinetul Orban.

Ultima oră

Comentariul meu