LIVE VIDEO Un soldat thailandez ucide cel puțin 20 de oameni într-un mall și transmite pe Internet - Mall-ul este sub asediu

Cel puțin 20 de persoane au murit împușcate și mai mult de zece persoane au fost rănite de gloanțe, sâmbătă, într-un centru comercial din orașul Nakhon Ratchasima, din estul Thailandei, potrivit Ministerului Apărării, în urma unui atac lansat de un militar. Suspectul, care a fugit, a împușcat inițial un superior și alți însoțitori, după care a intrat într-un centru comercial și a continuat să tragă fără discriminare la mai multe persoane, relatează canalul de știri Thairath.

UPDATE: Atacatorul a fost împușcat de poliție, nu înainte însă ca acesta să facă o victimă și în rândul forțelor de ordine.

YouTube video

Ulterior, polițiștii și soldații armatei au luat cu asalt mallul și au ajutat sute de oameni să scape. Suspectul este situat la etajul al patrulea al centrului comercial Terminal 21 și deține mai mult de o zece de oameni ostatici, potrivit presei locale. De asemenea, poliția a dus-o pe mama agresorului la fața locului cu intenția de al determina pe agresor să se predea. 

YouTube video

Soldatul a fost identificat de mass-media locală drept sergentul Jakkrapanth Thomma , care a fugit într-un vehicul militar de la bază, în direcția zonei comerciale unde a început masacrul. Pe parcurs, tânărul a postat fotografii pe Facebook, unde poate fi văzut purtând o cască militară. La scurt timp contul său de Facebook a fost cenzurat.

O înregistrare video difuzată pe Facebook arată suspectul care se plimbă prin mall, cu haine militare și o armă lungă. A avut loc o explozie și un incendiu într-o zonă din apropiere. Autoritățile au stabilit un perimetru de securitate de doi kilometri în jurul mall-ului pentru a încerca să captureze atacatorul.

Poliția a evitat să se pronunțe cu privire la posibilul motiv al crimei. „Nu știm de ce a făcut asta. Se pare că a înnebunit „, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Kongcheep Tantrawanit. Presupusul atacator a publicat mai multe mesaje politice și de răzbunare împotriva corpului militar în rețelele de socializare. În aceeași dimineață, soldatul a scris pe Facebook mesajul „moartea este inevitabilă pentru toată lumea” și a răspândit o fotografie cu ceea ce părea a fi mâna lui care ține o armă.

Printre morți, în afară de militari, ar mai fi doi taximetriști și un student, potrivit presei thailandeze, care explică, de asemenea, că poliția încă îl caută pe agresor. Șeful armatei thailandeze, Apirat Kongsompong, a emis un ordin pentru comandanții locali ai armatei să se deplaseze la fața locului și să cerceteze ce s-a întâmplat. La rândul său, premierul Prayuth Chan-ocha și-a transferat condoleanțele familiilor decedatului, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului.LIVE VIDEO Un soldat thailandez ucide cel puțin 20 de oameni într-un mall și transmite pe Internet - Mall-ul este sub asediu

Ultima oră

Comentariul meu