video - întâlnire importantă azi, la şelimbăr, pentru staţia de deşeuri "care nu miroase"

Se va face sau nu o staţie pentru deşeuri la Şelimbăr? Aceasta este întrebarea care şi-o pun atât sibienii din Şelimbăr, cât şi consilierii judeţeni şi cei locali din comuna de lângă Sibiu. Vineri dimineaţa, consilierii din Şelimbăr discută cu consultanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu despre cum se poate construi o staţie de deşeuri, „care nu miroase”.

Gunoaiele vor fi duse şi tratate la Şelimbăr?

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări joi, că, dacă se va construi o staţie de deşeuri la Şelimbăr, aceasta nu miroase, nu poluează şi este ceva bun pentru comună şi judeţ. Joi, consilierii judeţeni au votat ca să facă o cerere către consilierii comunali din Şelimbăr, cărora le cer să aprope transferul unui teren de 30 de hectare către CJ Sibiu, pe care să se facă viitoarea staţie pentru deşeuri.

Daniela Cîmpean: „Noi nu luăm decizii după ureche”.

„Noi nu luăm decizii după ureche, luăm decizii pe date concrete (…). Este ultima sută de metri pe care noi o putem parcurge pentru a moderniza pe bani europeni sistemul de management integrat al deşeurilor. Pentru a aplica la acest proiect, care nu este important, este vital pentru judeţul Sibiu, suntem obligaţi să facem anumiţi paşi. Unul dintre paşii fundamentali este să identificăm un teren pe care am putea realiza aceste investiţii pe bani europeni. Vreau să vă zic domnule consilier, că de luni de zile purtăm discuţii cu administraţii publice locale pentru a identifica un teren care să corespundă rigorilor legislative şi de amplasament pentru această investiţie, că, indiferent ce scrie în presă, discuţii s-au purtat inclusiv cu domnul primar de la Şelimbăr, că nu putem lua decizia că cerem sau nu un teren că a apărut astăzi un articol în presă, în condiţiile în care mâine (vineri n.r.) la 8.30 există o întâlnire la Primăria Şelimbăr, cu reprezentanţii consultantului care ne consiliază pentru a aduce aceşti bani europeni, cu consilierii de la Primăria Şelimbăr. Vreau să vă mai zic că este o simplă cerere, dar care este un pas absolut obligatoriu din punct de vedere legal, pentru că noi nu corespondăm cu Primăria Şelimbăr în afara cadrului legal. Ca să putem cere un transfer de teren, trebuie să am acordul Consiliului Judeţean, că nu cer eu terenuri că vreau eu, preşedinta Consiliului Judeţean un teren şi că aşa vreau eu, cer teren de la Şelimbăr. (…) Cererea noastră care îmbracă forma unei hotărâri de consiliul judeţean, merge în Consiliul Local Şelimbăr şi Consiliul Local Şelimbăr spune dacă este de acord sau nu, să cedeze acel teren”, a declarat joi,preşedintele CJ SIbiu.

Revenim cu amănunte despre intenţia CJ Sibiu de a investi într-o staţie pentru deşeuri care să se facă la Şelimbăr.

 

Ultima oră

Comentariul meu