drama copilei care a trăit trei zile în scări de bloc - a fugit de șapte ori de-acasă

Alesia Cernat a fost găsită. Copila de 13 ani povestește că a trăit timp de trei zile pe stradă și prin scări de bloc. Ea se află acum în grija Direcției pentru Protecția Copilului. A fost a șaptea oară când a fugit de-acasă.

Copila de 13 ani, din Șura Mare, a dispărut de acasă duminică. A fost vizitată de o colegă de clasă și când aceasta a vrut să plece, Alesia s-a oferit să o conducă până la poartă. A plecat și nu s-a mai întors. Părinții au căutat-o pe la rude și prieteni dar nu au reușit să-i dea de urmă. Niște prieteni de-ai fetei au povestit că au văzut-o când se urca într-o mașină cu trei bărbați și cu încă o colegă. O zi mai târziu, părinții Alesiei au primit vestea că fata a fost văzută luni în centrul Sibiului. Era singură și i-ar fi spus unei colege că se teme să meargă acasă. Atunci, mama Alesiei i-a transmis un mesaj sfâșietor prin intermediul Ora de Sibiu.

„Alesia, unde ești? Vino acasă! Nu-ți facem nimic. De două nopți nu am putut închide un ochi”, îi transmitea marți, Doina Cernat.

Nu este prima dată când copila a fugit de-acasă. Ultima dată a fugit anul trecut înainte de Craciun, după o ceartă cu bunica. Părinții spun că nu mai știu ce să facă.

„Suntem disperați. E a șaptea oară când fuge de-acasă. Vorbește cu băieți pe Internet și pleacă după ei. I-am luat telefonul dar găsește mereu alte metode să vorbească cu ei. O ajută niște colege. Acum a găsit-o ginerele meu care a umblat s-o caute cu mașina prin oraș. Ieșea dintr-o scară de bloc, unde zice că a stat în ultimele trei zile. A fost dusă la centrul Prichindelul. Ne-au spus că ne-o dau acasă numai după ce polițiștii și procurorii stau de vorbă cu ea”, a spus mama Alesiei pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu