exclusiv video sibiul, exemplu în românia - avem cei mai mulţi donatori de sânge

Sibienii dau exemplu la restul românilor prin faptul că am reuşit în 2019 să avem cei mai mulţi donatori de sânge de când este Centrul de Transfuzie Sanguină, declară cei de la acest unic centru, aflat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Sibienii sănătoşi care au grupa AB sunt rugaţi să meargă să doneze sânge. Este nevoie mare de acest sânge săptămâna aceasta.

Cum de au reuşit sibienii să ajute mai mult pacienţii din spitale cu sânge? Preoţii şi medicii s-au unit.

De ce nu e criză de sânge n spitalele din Sibiu? Simplu. Sibienii s-au unit să facă bine. „Nouă ne place să evităm acest cuvânt „criză”, pentru că, de fapt, la Sibiu nu există”, a spus miercuri, purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu, biologul Livia Mareş.

Record de donatori de sânge la Sibiu în 2019

„Anul trecut au fost peste 12.000 de donatori care au donat sânge. Este o cifră bună pentru Sibiu. Este record all time şi, raportând la situaţia pe ţară, este o cifră bună, este peste medie. Asta se datorează şi presei care ne ajută, se datorează şi diverselor instituţii din judeţul Sibiu, care ne ajută şi mă refer aici la armată, pompieri, care vin constant sau la cerere. Biserica s-a implicat, studenţii, în special cei medicinişti au campanie de donare şi promovează donarea”, a mai spus Livia Mareş.

E nevoie de sânge grupa AB. Vă rugăm donaţi

„Chiar săptămâna aceasta am avut nevoie de AB şi am avut şi chemaţi de acasă cu grupa AB, deci, dacă sunt doritori şi vor să vină, noi îi aşteptăm”, a mai spus Livia Mareş.

Te poţi programa să donezi de pe telefonul mobil

„Există o aplicaţie care se numeşte Donorium. Se poate descărca pe telefonul mobil gratuit şi acolo se pot programa într-o anumită zi, la o anumită oră, în măsura în care locul este disponibil”, a arătat Livia Mareş.

Consulul Germaniei donează pentru sibienii bolnavi

Unul din donatorii constanţi este consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans E. Tischler. Acesta şi doi colaboratori ai consulatului, au donat miercuri, sânge, ca semn al solidarităţii faţă de comunitatea sibiană.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu