cine va fi noul rector al ulbs - lui sorin radu i-au lipsit 50 de voturi ca să câștige în primul tur

Sorin Radu și Livia Ilie își vor disputa funcția de rector al ULBS într-un nou tur de scrutin care va avea loc joi, 6 februarie. În urma renumărării voturilor, prof. univ. dr. Sorin Radu a strâns cele mai multe voturi: 234, în timp ce prof. univ. dr. Livia Ilie a fost votată de 148 electori.

Din totalul de 663 de electori, s-au prezentat la vot 577, iar pentru ca un candidat să aibă o majoritate simplă din primul tur al alegerilor avea nevoie de 283 de voturi. Sorin Radu mai avea nevoie de 50 de voturi pentru a ajunge rector al ULBS în primul tur.

Prof. univ. dr. Sorin Radu s-a născut în Săliște și este licențiat în istorie. Din anul 2004 este lector universitar doctor iar între anii 2008 – 2011 a fost Decan al Facultății de Istorie și Patrimoniu. În perioada 2012 – ianuarie 2013 a ocupat funcția de Prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Prof. univ. dr. Livia Ilie este prorector al ULBS pe domeniul ”Strategie organizațională și financiară”. S-a ocupat de elaborarea strategiei ULBS 2020 și monitorizarea implementării, promovarea ULBS și coordonarea parteneriatului strategic cu mediul preuniversitar, dezvoltarea relațiilor cu mediul economico-social și dezvoltarea organizațională. Este cadru didactic la ULBS din 1992, dar a fost și director asociat în cadrul Programului MBA Româno-Canadian al Academiei de Științe Economice București.

Pentru funcția de rector al ULBS, votează 606 cadre didactice și 59 de studenți, în total 665 de electori.

Facultatea de Medicină are în aceste alegeri cele mai multe voturi: 117, cele ale cadrelor didactice la care se adaugă alte zece de la studenți. Facultăți cu un număr mare de cadre didactice mai sunt Facultatea de Științe Socio-Umane – 107 cadre didactice și facultatea de Inginerie – 101 cadre didactice. Cele mai puține voturi le are Facultatea de Teologie: 25 de cadre didactice și trei studenți.

Ședința Senatului ULBS pentru validarea rezultatelor alegerilor este programată pentru data de 7 februarie, iar până la finalul lunii martie vor fi desemnați prorectorii, se va desfășura concursul decanilor și se va alege reprezentantului studenților în Consiliul de Administrație al Universității.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu