locuitorii din boarta: "vrem să ieșim din noroi" - primarul caută soluții de finanțare

Mai mulți locuitori din satul Boarta se plâng că de ani buni trăiesc în noroi și nu au canalizare. Oamenii spun că primarul le promite de opt ani că le rezolvă problemele însă în zadar. La rândul lui, Nicolae Șușă, primarul comunei Șeica Mare, spune că a făcut proiecte și caută soluții ca să găsească banii necesari. Are nevoie de un milion de euro numai pentru canalizare.

Câțiva locuitori din Boarta au scris pe adresa redacției Ora de Sibiu și ne-au cerut să aflăm când vor avea canalizare și străzi decente.

„Locuitorii satului Boarta vă roagă cu multă speranță, dacă ați putea să cereți o explicație domnului primar al comunei Șeica Mare. Să ne spună când o să facă canalizare în satul Boarta. Ne promite de ani de zile. Anul trecut a spus că banii sunt alocați din fonduri europene, că proiectul este gata și urmează să se apuce de canalizare, dar nu s-a mai apucat. Cu multă speranță și încredere așteptăm să aflați adevărul”, ne-a scris unul dintre localnici.

Un altul spune că nu mai vrea să trăiască printre noroaie.

„Primăria Șeica Mare a promis în campania electorală a două mandate, urmând al treilea, că face canalizare, iar strada Hudița a fost ocolită. Rușine domnilor din Primărie care mint de 8 ani. Așteptăm și sperăm că în această campanie să rezolve și problema străzii Hudița că noroiul este de 40 de cm”, spune acesta în mesajul transmis redacției Ora de Sibiu.

Contactat de reporterul Ora de Sibiu, primarul comunei Șeica Mare, Nicolae Șușă, spune că a făcut toate demersurile necesare pentru a rezolva problemele locuitorilor din Boarta.

„Ne-am deplasat la fața locului unde am discutat cu familiile care locuiesc acolo și am stabilit un plan concret de măsuri de reparații prin pietruire care se va realiza anul acesta după aprobarea bugetului local pe anul 2020. Referitor la strada din sesizare, aceasta este o stradă care face accesul către terenurile agricole din satul Boarta unde există un numar de cinci case și în perioada cu vreme rea, ploi și dezgheț se creează această situație neplacută, cauzată de utilajele agricole, tractoare de mare tonaj, care în mod frecvent se deplasează pe această stradă. Aceasta a fost reparată prin pietruire când au fost reparate toate străzile neasfaltate din satul Boarta „, a explicat primarul din Șeica Mare.

În ceea ce privește problema canalizarii, edilul local spune că în anul 2010 a făcut un studiu de fezabilitate în cadrul proiectului „Rețele de canalizare menajeră” în localitatea Boarta care însă nu a primit finanțare. Primăria Șeica Mare încearcă acum să obțină banii necesari din alte surse.

„Am făcut demersuri în vederea rezolvării problemei canalizării în satul Boarta prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă menajeră și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni”, cu finantare prin POIM. Valoarea lucrărilor rezultată din Studiul de fezabilitate „Extindere retele de canalizare, reabilitare rețele, stații de pompare a apei uzate și conducte de refulare – satul Boarta” este estimată la suma de 1.304.760 Euro cu TVA. Având în vedere faptul că realizarea proiectelor de apă și canalizare la nivel național sunt prioritare, avem speranța finanțării acestui proiect”, crede primarul Nicolae Șușă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Imi dau lacrimile..primarul se zbate de 13 ani de cand e primar la PRIMARIA SEICA MARE..sa stranga 2 milioane de euro ..in fise de 5 centi..va spune dragi Borteni ca e normal sa traiti in namol…ca e normal ca apa sa nu fie buna de baut si voi s-o beti si s-o plati de 3 ori mai scump…ca e normal ca tevile de la canalizare sa se deverse in santul din fata casei si apoi pe drumul pe care umbla copii vostri…ca e normal ca 10 ani de cand e primar plin sa nu faca NIMIC…ba nu, in primaria nimicului, s-au clonat 36 de angajati soti-sotii., nepoate, consiliere personale care cumpara hartie igienica….oameni care nu stiu nici de ce sunt angajati acolo…e normal sa va dea cu flit…nu v-a dat pungi cu detergenti si sampoane de Craciun?…cata nedreptate!