alegerile pentru noul rector al ulbs - știm ce candidați intră în turul doi

După primul tur pentru alegerea rectorului la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu s-au detașat doi candidați. În turul doi vor merge prof. univ. dr. Sorin RADU, care a obținut 234 voturi și prof. univ. dr. Livia ILIE, care a obținut 148 voturi.

Turul I pentru alegerea rectorului pentru mandatul 2020-2024 a avut loc marți, între orele 08:00 – 20:00 . Cadrele didactice și de cercetare titulare cu drept de vot și reprezentanții studenților din consiliile facultăților și din senat din cele 9 facultăți au votat în 3 secții de votare.

Din totalul de 663 de electori, s-au prezentat marți la vot 577, existând astfel o majoritate simplă de 283 de voturi.

565 dintre voturile exprimate au fost valide. Cele mai multe voturi au fost obținute de prof. univ. dr. Sorin RADU, 234, acesta fiind urmat de prof. univ. dr. Livia ILIE cu 148 voturi.

Prof.univ.dr.habil. Ioan Marian Țiplic a obținut 43 de voturi,  prof.univ.dr. Liviu Nicolae Mihăescu, 67 de voturi și  conf.univ.dr. Daniela Preda, 73 de voturi.

Cel de-al doilea tur va avea loc pe 6 februarie. Vom afla rezultatul alegerilor pe 7 februarie, când va avea loc și o ședință de Senat pentru validarea rezultatelor.

Ultima oră

Comentariul meu