live video: aterizare de urgență la madrid - avionul air canada a ajuns la sol în siguranță

Barajas pregătește aterizarea de urgență a unui avion canadian cu un motor și cu o roată avariate. Avionul, aparținând companiei Air Canada, zboară peste sudul Madridului pentru a consuma combustibilul din rezervor. Un avion F18, aparținând Forțelor Aeriane, evaluează în zbor avariile aeronavei care are 130 de pasageri la bord.

YouTube video

O aeronavă Boeing 767-300 a zborului Air Canada AC837 către Toronto, cu 128 de pasageri la bord, care au decolat la scurt timp după prânz de pe aeroportul Madrid Barajas, se pregătește pentru o aterizare de urgență după ce a suferit avarii la decolare. Avionul, zboară peste Madrid de mai bine de o oră și jumătate, arde și eliberează combustibil în aer pentru a putea efectua manevra în condiții de pericol minim pentru pasageri.

Responsabilii din aeroport au eliberat o pistă pe aerodromul din Madrid, astfel încât avionul deteriorat să poată ateriza. Conform călătorilor, atmosfera în avion este liniștită, relatează El Pais.

Comandantul le-a explicat pasagerilor că situația este sub control.

„Vom ateriza pe aeroportul din Barajas, dar avem rezervoare pline de combustibil, astfel încât vom continua să stăm în aer până vom consuma cât mai mult combustibil, pentru a fi cât mai ușor în momentul aterizării. Acest avion are pe roata de aterizare în spate opt roți pe fiecare parte și în față și nu am pierdut decât una, deci nu va fi nicio problemă pentru aterizare. Vă mulțumesc foarte mult pentru răbdare. „, le-a spus pilotul pasagerilor din avion.

Avionul a plecat la ora 14.30 din Barajas, cu destinația Toronto, Canada.

Conform primelor informații, la scurt timp după decolare, aeronava a suferit pagube grave la o roată care a explodat și a împrăștiat rămășițe de pneuri care într-unul dintre motoare, astfel încât pilotul a decis să solicite aterizarea de urgență.

Rudele pasagerilor au început să ajungă la aeroport și sunt primite într-o sală de așteptare separată.

LIVE VIDEO Aterizare de urgență la Madrid – Un avion cu 130 de pasageri la bord urmează să aterizeze pe Aeroportul Barajas

Ultima oră

Comentariul meu