Toţi şoferii din municipiul Sibiu care au maşini electrice îşi pot parca autovehiculele în oraş, gratis, au decis vineri, toţi consilierii locali în şedinţa de la primărie. Această propunere a venit din partea consilierului local PSD, Ioan Stroe.

Condiţii ca să beneficiezi de parcare gratuită pentru maşina electrică

În primul rând, şoferul trebuie să facă dovada că deţine o maşină propulsată 100 % electric, iar pe urmă, că are domiciliul în municipiul Sibiu. În cazul persoanelor juridice, trebuie dovedit că sediul firmei este în municipiul Sibiu. De gratuitate la parcare în Sibiu beneficiază doar maşinile electrice deţinute de persoane fizice şi juridice cu domiciliul sau sediul în municipiul Sibiu, înscrise în certificatul de înmatriculare al maşinii ca proprietar sau utilizator în cazul în care automobilul se află în perioada contractului de leasing.

Cum arată abonamentul

s-a votat! sibienii cu maşini electrice au parcare gratis în municipiu

Ce acte trebuie 

Primăria va elibera abonamente de parcare gratuită sibienilor cu maşini electrice. Pentru a obţine un astfel de abonament, sibienii cu maşini electrice trebuie să completeze o cerere tip, să facă o copie a certificatului de înmatriculare, copia actului de identitate (persoane fizice) sau certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului sau dovada înregistrării în Registrul asociaţiile şi fundaţiilor pentru persoanele juridice, semnate conform cu originalul. Cu aceste acte, sibienii cu maşini electrice se duc la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu