două uleiuri miraculoase și aplicațiile lor - ricinul și arganul

Fie că este vorba de sănătate sau/și de frumusețe, aceste 2 uleiuri, arganul și ricinul, au fiecare în parte și împreună o sumedenie de proprietăți benefice asupra pielii, părului, corpului și a sănătății generale.

Proprietăți și beneficii ale uleiului de argan

Uleiul de argan se folosește în două modalități, la gătit și în cosmetică. Varianta pentru gătit are un gust asemănător uleiului de susan și este ideal pentru organele interne ale unui om iar cealaltă variantă se folosește pentru piele. Uleiul de argan protejează și vindecă infecțiile pielii, combate acneea, vindecă eczemele, ajută în cadrul procesului de recuperare atunci când o persoană are varicelă și vindecă fără probleme arsurile și pielea crăpată.

Uleiul de argan este excelent pentru păr, piele și unghii. Utilizarea regulată a acestuia poate face adevărate minuni. Iată doar câteva exemple și situații: hidratarea pielii uscate, reglarea producției de sebum la tenurile grase, protejarea pielii de iritații sau mâncărimi ale pielii, calmarea inflamațiilor produse de acnee, refacerea pielii și a elasticității acesteia, protejarea celulelor contra luminii UV, atenuarea simptomelor produse de psoriazis, lupta împotriva alergiilor sau problemelor de imunitate care declanșează eczemele, repararea părului deteriorat, păstrarea scalpului sănătos și bine hrănit și păstrarea unghiilor puternice, sănătoase și cu strălucire naturală.

Proprietăți și beneficii ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este utilizat cu succes nu numai împotriva constipației, ci și pentru frumusețe și sănătate. Proprietățile tămăduitoare și cele cosmetice ale uleiului de ricin sunt cunoscute de secole. Acesta este cunoscut popular sub denumirea de „Palma lui Christos”. Utilizarea sa în scopuri medicale datează din 1550 î.Chr, când egiptenii antici îl foloseau pentru tratarea iritațiilor ochilor. Să facem însă o scurtă trecere în revistă și asupra altor utilizări ale sale.

 Uleiul de ricin ajută la creșterea părului, prin masajul acestuia. Stimulează îngroșarea firului de păr, îl transformă într-unul mai gros, mai strălucitor și mai frumos. De asemenea, acesta elimină mătreața și alte probleme ale scalpului. Acest ulei acționează ca un balsam pentru păr, care va deveni mai docil și mai sănătos. Firele despicate devin amintire dacă se aplică uleiul înaintea șamponării. Se folosește și ca mască pentru păr, cu rezultate excelente. Prin aplicare directă, acesta lungește și densifică genele și sprâncenele.

Pentru piele, uleiul de ricin asigură un alt set de beneficii minunate. Astfel, el poate întârzia îmbătrânirea pielii și acționează precum un emolient. De asemenea, este un remediu natural pentru pielea uscată. Arsurile solare pot fi tratate cu succes cu ajutorul ricinului, fără frica de a avea reacții adverse. Buzele uscate și crăpate se vindecă prin masarea cu puțin ulei de ricin. Acidul rinoleic din uleiul de ricin tratează cu succes acneea moderată. Orice fel de cicatrici, vergeturi, călcâie crăpate sunt și ele vindecate sau ameliorate prin folosirea acestui adevărat panaceu.

Mâinile beneficiază de pe urma uleiului de ricin, mai ales în cazul unghiilor casante, a cuticulelor sau pur și simplu datorită proprietăților de cremă naturală pentru mâini.

Uleiul de ricin completează seria cu proprietățile sale binefăcătoare asupra sănătății. Artrita, constipația, pecinginea sau impetigo, alergiile, bătăturile, alunițele, negii, sciatica, paraziții intestinali, toate acestea sunt eliminate sau mult diminuate cu ajutorul folosirii recomandate a uleiului de ricin. Acesta ajută și crește imunitatea organismului. Ricinul poate induce și travaliul la femeile însărcinate, însă folosirea lui este indicată a se face sub supravegherea medicului care urmărește sarcina. 

Ambele uleiuri fac adevărate minuni, ne înfrumusețează și ne îmbunătățesc viața, sănătatea, aspectul fizic și psihicul, toate afectate de mediul înconjurător, de stres și alți factori nocivi care ne însoțesc permanent traiul de zi cu zi.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu