înfrumusețarea la bărbați - merită sau e un moft scump

Vremurile, epocile și moda s-au schimbat și au evoluat și pentru bărbați. În ziua de azi, nu mai este ceva neobișnuit ca și bărbații să investească bani și timp pentru înfrumusețare. Fie că este vorba despre albirea dinților bio sau despre epilare definitivă, în București sau în întreaga țară, bărbații au soluții de unde să aleagă între diversele servicii oferite în acest sens.

 Albirea dinților pentru bărbații care țin la sănătate și la estetică

Numeroase cabinete stomatologice pot oferi în ziua de azi albirea dinților bio, cu metode neintruzive și care pot garanta rezultate până la 2 ani. Firește, acest lucru nu se întâmplă automat, ci după câteva ședințe. Pentru a se curăța dinții, se poate folosi și un gel special de albire. Rezultatele sunt net superioare celor obținute acasă. Metodele moderne oferite de astfel de cabinete specializate sunt de obicei mai rapide, mai accentuate, mai puțin iritabile și de durată lungă. Ele folosesc substanțe naturale, care curăță dinții în profunzime, fără efecte secundare și se diferențiază astfel de cabinetele stomatologice care folosesc laserul pentru albirea dinților. Pentru maximizarea rezultatelor obținute în albirea bio a dinților, se recomandă, înainte de tratamentul propriu-zis, efectuarea unui detartraj la dentist. În plus, în ziua primei ședințe, dinții se vor peria temeinic.

Epilare definitivă – Avantaje

Dacă până nu demult aparuse epilarea definitivă în București și era populară doar în rândul femeilor, de acum și bărbații beneficiază de dezvoltarea tehnologiei și de diversificarea metodelor, atât în București cât și în țară. Rasul sau epilatul cu ceară sunt metode de epilare pentru perioade mai scurte, care pot fi însă neplăcute și chiar dureroase. Acestea nu se compară cu cele două metode moderne de epilare definitivă, și anume cea care folosește laserul și cea care folosește IPL.

Ambele metode de epilare definitivă au avantajul de a nu fi deloc dureroase. Epilarea cu laser se concentrează asupra pigmentului firului de păr și este recomandată asupra oricărei suprafețe a corpului, mai puțin atunci când părul este alb sau gri. Epilarea cu laser este indicată să se realizeze iarna, deoarece după tratament este interzisă expunerea la soare. Epilarea cu IPL folosește o lumină intens pulsată pe care pigmentul de păr o absoarbe iar apoi se transformă în energie luminoasă. Această energie este direcționată la rădăcina firului de păr, stimulând foliculul de păr să intre în fază latentă și acționând ca acesta sa nu mai reapară.

Dintre avantajele epilării definitive la bărbați, menționăm câteva doar: atenuarea ridurilor, petelor și urmelor de acnee, favorizarea producției de colagen și elastină, care mențin pielea sănătoasă, eliminarea mirosurilor neplăcute și a transpirației abundente pe care o cauzează pilozitatea excesivă, mărirea vitezei de mișcare pentru cei care merg la sală sau pentru cei care practică sporturi de performanță. Am lăsat la final unul dintre cele mai importante avantaje – acela de a scăpa de neplăcerea și corvoada epilării zilnice sau săptâmânale.

Contraindicațiile epilării definitive se referă în special la persoanele care au boli de piele, alergie la soare, tatuaje sau alunițe. Bărbații care apelează la epilarea definitivă au grijă de sănătatea pielii lor dar în același timp se protejează și față de problemele provocate de pilozitatea excesivă.

În concluzie, înfrumusețarea la bărbați nu este un moft scump, ci o necesitate derivată din cerințele vieții moderne și sănătoase. Prețurile pot varia și ele, în funcție și de cerințele specifice ale fiecărui individ în parte.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu