video china a deschis în 48 de ore un spital cu 1.000 de paturi - vezi cum arată
Sursa: Daily Mail

Primul spital din China dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus a fost deschis lângă Wuhan, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transforma o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Primul lot de pacienți infectaţi cu coronavirus a fost deja transferat la Centrul Medical Regional Dabie, a informat presa locală. Proiectul s-a finalizat în 48 de ore, după un efort comun al personalului de la firmele de construcții, companiile de utilități și forţele de ordine.

Clădirea din districtul Huangzhou, transformată în spital pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, a fost construită inițial ca o filială nouă a Spitalului Central Huanggang și ar fi trebuit să se deschidă în luna mai. În urmă cu două zile, autoritatea locală a dispus transformarea clădirii în spital cu 1.000 de paturi pentru tratarea pacienților cu coronavirus, scrie dailymail.co.uk.

Lucrările de reamenajare au început imediat, în 48 de ore fiind montate toate paturile, apa asigurată, electricitatea și internetul fiind de asemenea instalate în timp record.

China face progrese remarcabile şi în construcția unui alt spital dedicat pacienţilor infectaţi cu coronavirus.  După doar cinci zile de la începerea lucrărilor, unitatea medicală a început deja să prindă contur. Termenul limită pentru finalizarea spitalului e de o săptămână și jumătate.

YouTube video

 

În total, încă trei astfel de spitale sunt construite, două în Wuhan și unul în Zhengzhou.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da, chinezii sunt specialisti in toate. De asta sunt iubiti de toata lumea. Cand ai mers la un magazin ultima oara si ai zis, oare unde sunt hainele chinezesti? Niciodata. Fac numa prostii. Si au poluat tara de trebuie sa umble cu masti pe strada, le mor oamenii de foame desi au cresteri economice de 1000% si sunt foarte aproape sa stearga omenirea de pe fata pamantului ca nu pot sa manance o supa de orez fara liliac, sarpe cu clopotei sau ceva soblolan din Congo.