scandal la o şcoală din vasile aaron. părinţii disperaţi cer ajutorul autorităţilor

Mai mulţi părinţi care au copiii în clasa întâi la Şcoala Gimnazială “Radu Selejan” din cartierul Vasile Aaron din Sibiu cer ajutorul autorităţilor, fiind îngrijoraţi de siguranţa copiilor lor. Părinţii reclamă că ei îşi duc copiii dimineaţa la şcoală, la ora 8.00, dar nu mai sunt siguri cine se ocupă de pregătirea şi siguranţa lor, după ce de mai multe ori, au aflat de la pruncii lor că doamna învăţătoare a lipsit. Din cauză că învăţătoarea anunţă şcoala luni la ora 8.00 că s-a îmbolnăvit, uneori copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi sau chiar şi cu femeia de serviciu, ceea ce îi revoltă şi îi îngrijorează pe părinţi.

Mamă disperată că copilul ei nu are un învăţător sigur la ore zilnic: “Nu mai ştim ce să ne facem! Tot ce vrem este ca să vină la copiii noştri un învăţător zilnic, să aibă grijă de ei.”

Disperarea părinţilor a ajuns la urechile directorului şcolii, Inspectoratului Şcolar, Poliţiei şi aceştia sunt hotărâţi să facă tot ce e posibil ca autorităţile să le ofere un drept pe care îl au ceilalţi copii din alte şcoli: un învăţător bun, sănătos, la catedră, zilnic. Părinţii s-au adresat marţi conducerii Inspectoratului Şcolar din Sibiu, după ce au mai încercat acest lucru. Ei reclamă faptul că învăţătoarea copiilor lor, Adela Achim, a lipsit foarte mult de la şcoală, fiind bolnavă şi că aceasta nu ar fi ţinut nicio şedinţă cu părinţii, nu comunică cu aceştia şi se găseşte o soluţie ca învăţătoarea să îşi poată vedea de sănătate, fiind foarte des bolnavă, iar copiii să aibă alt învăţător. Mai mult, unii părinţi au preferat să îşi mute copiii din clasa învăţătoarei, disperaţi că auzeau acasă de la copii că doamna învăţătoare a lipsit.

Anchetă a Inspectoratului Şcolar 

Prezenţi marţi, la discuţiile cu părinţii îngrjioraţi, inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Bîrză şi inspectorul şcolar general adjunct, Rodica Ţălnariu, au promis că vor lua măsuri ca legea să fie aplicată, să se facă verificări la şcoală şi copiii să beneficieze de dreptul la educaţie, potrivit mărturiei părinţilor. “Am luat la cunoştinţă de problemele existente la Şcoala “Radu Selejan” şi vom dispune măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”, a spus la finalul întâlnirii cu părinţii, inspectorul şcolar adjunct, Gheorghe Bîrză. Mai mult, inspectorul şcolar adjuct, Rodica Ţălnariu, le-a relatat părinţilor că şi ea s-a mai confruntat cu problemele sesizate de ei acum, dar pe timpul când aceasta era directoarea învăţătoarei Achim, la Colegiul Naţional Pedagogic.

Până la lămurirea situaţiei, părinţii sunt decişi să se adreseze tuturor autorităţilor din Sibiu, chiar şi Protecţiei Copilului, Primăriei, Prefecturii şi dacă nu vor beneficia de un învăţător la clasă, vor să facă protest. Conducerea şcolii spune că învăţătoarea a absentat şi marţi de la şcoală, după ce a fost luni prezentă la ore.

Ultima oră

Comentariul meu