petrecere sângeroasă la hosman – tânăr arestat pentru tentativă de omor
FOTO: arhivă

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor. Acesta a atacat o persoană cu un briceag, în timp ce se afla la o petrecere în satul Hosman.

Totul s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în Hosman, pe fondul unui conflict spontan.

„În noaptea de 24/25.01.2020, în timp ce participau la o petrecere organizată la locuinţa lui S.M. situată în comuna Nocrich, sat Hosman, jud Sibiu, între inculpatul P.I. şi fratele persoanei vătămate s-a iscat un conflict spontan ce a degenerat în acte de violenţă din partea ambilor. Intervenind în conflictul celor doi şi în apărarea fratelui său, persoana vătămată G.G. l-a lovit pe inculpatul P.I. cu pumnii, acesta ripostând tot cu pumnii. La un moment dat, suspectul a scos din buzunarul pantalonilor un briceag pe care l-a deschis si cu care a lovit persoana vătămată de mai multe ori în mai multe zone vitale, cauzându-i multiple leziuni traumatice printre care o plagă tăiată în regiunea mandibular stânga, o plagă tăiată laterocervical stângă, o plagă înjunghiată lombar stânga şi o plagă înjunghiată hemiabdominal dreapta cu evisceraţie intestinală, leziuni traumatice care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă si care i-au pus viaţa în pericol”, anunță prim procurorul Ion Veștemean.

Inculpatul P.I. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în data de 26.01.2020, după punerea în mişcare a acţiunii penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a solicitat arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii tentativă de omor.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu