Biblioteca este acel loc unde informațiile prețioase stau ascunse printre paginile carților, unde viitorul își pierde valoarea în favoarea trecutului, realitatea în favoarea imaginației și necunoscutul în favoarea științei.
Palatul Copiilor Sibiu are onoarea să anunțe deschiderea, în curând, a unei frumoase biblioteci, în noua clădire unde își desfășoară activitățile, str. Henri Coandă, nr. 51, Corp B. Biblioteca este momentan în stadiul de amenajare.
Câteva mii de cărți au fost donate cu emoție și bucurie… Și pentru că principalul donator a fost Dr. Alexandru Leluțiu, biblioteca îi va purta cu mândrie numele, prinzând viață printre rânduri si împrăștiind parfumul cărților către cei dornici să-l descopere.
Alexandru Leluțiu este medicul care a pus bazele secției de hematologie a Spitalului Județean din Sibiu și care, alături de soția sa, Leluțiu Maria, profesoară de limba română și latină la Scoala Generală nr. 17 din Sibiu, au realizat această imensă colecție de cărți. Mai exact, două tone, care au fost transportate cu un microbuz până la Palatul Copiilor. Donația a fost făcută de dl. Pușchilă Nicolae din Săliște, cumnatul medicului.
De ce sunt importante bibliotecile?
Când majoritatea oamenilor se gândesc la o „bibliotecă” ei cred că este vorba doar de cărți. Și, deși acest lucru este cu siguranță adevărat, bibliotecile sunt mai mult de atât: sunt sursă de informație neprețuită, de conectare între oameni, de dezvoltare a abilităților personale, precum și a imaginației, deopotrivă.
Bibliotecile sunt pietre de temelie importante ale unei comunități sănătoase. Acestea oferă oamenilor posibilitatea de a găsi locuri de muncă, de a explora domeniul medical, de a experimenta idei noi, de a se pierde în povești minunate, oferind în același timp un sentiment de liniște și regăsire a propriei persoane. „O bibliotecă nu este un lux, ci una din necesitățile vieții”. (H.W. Beecher)