cele două ustensile indispensabile unui birou offline

Eficiența fiecăruia la biroul de la locul de muncă depinde și de capacitatea sa de organizare. Pentru a avea un birou bine organizat, un rol important joacă și capsatoarele și perforatoarele. O listă de cumpărături atentă ar trebui să includă capsatoare de birou de calitate, care să reziste ani de zile.

Digitalizarea birourilor, secretariatelor și administrațiilor în România nu este încă o normalitate. Multe companii și instituții depind încă de hârtie, dosare cu șină și imprimante multifuncționale. Organizarea acestora este crucială pentru a putea găsi o hârtie de care este nevoie la un moment dat.

Astfel, printre cele mai populare produse non digitale de birotică și papetărie sunt capsatorul de birou și perforatorul de birou. Costul lor nu este unul foarte mare, decât în cazul în care se doresc performanțe în grosimea volumelor. În mod categoric, fără acestea nu se pot grupa și organiza eficient hârtiile care formează un anumit document. Pentru documentele foarte importante este indicat să se folosească laminarea iar îndosarierea hârtiilor și organizarea lor în bibliorafturi este necesară pentru aproape toate tipurile de documente. Și nu ne referim doar la cele de la locurile de muncă, ci și la cele existente acasă la fiecare. Actele, adeverințele, contractele, facturile, diplomele și garanțiile se adună în timp și îngreunează mult găsirea acelui document de care avem nevoie la un moment dat, fiecare, de obicei sub imperiul urgenței.

Ce să știi când cumperi un capsator de birou 

Capsatoarele, spre deosebire de perforatoare, folosesc consumabile de tipul capselor. Astfel, trebuie avute în vedere tipul capselor, capacitatea lor de capsare simultană, capacitatea încărcătorului, încărcarea frontală, sistemul antiblocare, suprafața de sprijin aderentă, adâncimea maximă a capsării, ghidajul de adâncime, capsarea închisă și deschisă, construcția solidă.

Caracteristicile de bază pentru un bun perforator 

Foile care intră în celebrul dosar cu șină au nevoie să fie perforate înainte să intre în acest dosar sau în biblioraft. La un perforator de calitate trebuie să se aibă în vedere caracteristici care includ: numărul de coli ce pot fi perforate simultan, lungimea brațului, mănerul cauciucat, numărul și distanța dintre perforații, forma perforației, diametrul punctului de perforare, ghidajul pentru mai multe formate de hârtie, suprafața de sprijin aderentă, tăvița pentru reziduuri și construcția solidă.

Atât capsatoarele cât și perforatoarele rămân unelte de bază într-un birou care folosește hârtii. Cu ajutorul acestor produse, organizarea eficientă a hârtiilor și recipientelor de lucru pentru acestea se va face cu ușurință. În plus, asta înseamnă și câștigarea de timp pentru alte activități mai importante. Administrarea, organizarea și managementul de succes a dosarelor de lucru cu hârtii reprezintă apanajul companiilor și persoanelor care știu să economisească eficient timpul de lucru, care, se știe foarte bine, niciodată nu este suficient pentru nevoile moderne, tot mai variate și sofisticate, ale societății umane.

Ultima oră

Comentariul meu