autorizații de construcție într-un timp mai scurt la sibiu - preț mare pentru taxa de urgență

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a inițiat  un proiect de hotărâre privind instituirea unei taxe de urgență de 1000 de lei, pe care o vor plăti sibienii care vor să obțină mai repede o autorizație de construcție. Proiectul de hotărâre va fi suspus spre aprobare în ședința Consiliului Local de vineri, 31 ianuarie.

Nu mai puțin de 1.000 de lei va fi taxa de urgență pe care Primăria municipiului Sibiu vrea să o introducă de luna viitoare, pentru cei care vor solicita emiterea unei autorizații de construire în regim de urgență. Taxa se va adăuga cuantumului solicitat în mod normal pentru eliberarea unei astfel de autorizații, cuantum calculat în funcție de valoarea investiției.

Pentru cei care plătesc taxa de 1000 de lei, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei se angajează să elibereze autorizațiile de construcție în termen de șapte zile lucrătoare, față de cele 30 de zile care i-ar lua în condiții normale.

Potrivit art. 2 din Regulamentul propus pentru adoptarea taxei speciale pentru emiterea în regim de urgență a autorizațiilor de construire și cuantumul acesteia, se instituie taxa specială pentru eliberarea autorizațiilor în regim de urgență astfel: 1.000 de lei + 10% din valoarea investiției autorizate, dacă valoarea investiției este de până la 1.000.000 de lei; 1.000 de lei + 5% din valoarea investiției autorizate, dacă valoarea investiției este de până la 5.000.000 de lei; 1.000 de lei + 2,5% din valoarea investiției autorizate, dacă valoarea investiției este de peste 5.000.000 de lei.

Termenul de șapte zile nu este valabil însă în orice condiții.

”În situația în care serviciul solicitat nu poate fi furnizat în regim de urgență, din cauza lipsei unor documente necesare soluționării cererii, termenul de soluționare va fi cel prevăzut de lege, după completarea dosarului. Taxele prevăzute în tabelul de mai sus se încasează anticipat înregistrării cererilor pentru furnizarea serviciilor solicitate. Taxele plătite pentru cererile respinse nu se restituie”, scrie în regulamentul propus de Primăria Sibiu ce urmează să fie supus dezbaterii Consiliului Local în cadrul ședinței de vineri.

Taxa specială pentru autorizațiile de construire în regim de urgență va avea o valoare ce va fi supusă în fiecare an votului consilierilor locali.

Excepție de la plata acestei taxe speciale o fac lucrările ”de intervenții în primă urgență”, adică acele intervenții în caz de pericol public, avarii, accidente tehnice, calamități și alte evenimente cu caracter excepțional.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu