se redeschide un cunoscut resort de schi din românia - e la 130 kilometri de sibiu

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se deschide la finalul lunii ianuarie. 

Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook Ski Vidra – Voineasa, potrivit căreia, începând cu acest weekend, pârtiile se vor deschide.

Cel mai ofertant și mai spectaculos domeniu schiabil din România se află în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 kilometri, iar de la Sibiu de aproximativ 130 de kilometri, pe DN7 – Valea Oltului, apoi dreapta prin Brezoi.

Cea mai lungă dintre cele şapte pârtii care funcţionează aici depăşeşte doi kilometri. Pârtiile sunt dotate cu unele dintre cele mai moderne instalaţii: telegondolă, teleschi şi telescaun.

Deschiderea Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort a fost multă vreme o necunoscută. Operatorul instalaţiilor, acelaşi de şapte ani încoace, a refuzat să lucreze în perioada sărbătorilor de iarnă şi a explicat că nu a făcut nici o promisiune în privinţa reluării activităţii, pe fondul neînţelegerlor cu administraţia locală, dar şi al problemelor pe care le ridică an de an administrarea domeniului schiabil, notează adevarul.ro. Din aceste motive, domeniul schiabil a fost închis de sărbători, atunci când turiștii și-ar fi dorit să se distreze pe pârtii.

Ultima oră

Comentariul meu