mai mulți copii decât adulți internați cu gripă la sibiu
FOTO arhivă

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu anunță că, în prezent, 35 de persoane cu gripă sunt internate în spitalele din județ. Dintre acestea, 20 sunt copii.

„La nivelul județului Sibiu, situația cazurilor cu suspiciune de gripă este comparativă cu cea de săptămâna trecută. Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără a necesita internare. Astăzi la ora 12:00 erau internate în spitalele din județ 35 de cazuri de gripă, dintre care 20 la copii”, informează DSP Sibiu.

În colectivități, au fost raportate 94 cazuri de absenteism cu suspiciune de gripă. Personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu colaborează în permanență cu autoritățile sibiene, monitorizând aspectele legate de circulația virusului gripal sezonier.

Măsurile pentru prevenirea răspândirii gripei în unitățile de învățământ au fost aplicate conform instrucțiunilor, iar dacă va fi cazul, vor fi stabilitate recomandări suplimentare.

De asemenea, au fost evaluate și stocurile de materiale sanitare din secțiile de boli infecțioase ale unităților sanitare din județ, acestea fiind în cantități suficiente, cu o gestionare corespunzătoare perioadei.

Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice.

Vă reamintim că, duminică, un bărbat din Poplaca a murit în Spitalul Județean Sibiu din cauza gripei. Detalii aici.

Ultima oră

Comentariul meu